У Житомирі збираються заборонити продаж спиртних напоїв військовослужбовцям » Новини Житомира
 
 


У Житомирі збираються заборонити продаж спиртних напоїв військовослужбовцям

Автор: news_maker від 3-09-2015, 16:43, переглядів: 1 244

У Житомирі збираються заборонити продаж спиртних напоїв військовослужбовцям

Таке рішення було прийнято під час останнього засідання виконкому Житомирської міськради. Ініціатором ідеї стала військова прокуратура, яка і звернулася до міської влади за підтримкою. За словами працівників прокуратури, значне психологічне навантаження, яке нині, як ніколи, супроводжує професію військовослужбовця, багато хто з військових намагається зняти посередництвом зловживання алкогольними напоями.

Що, у свою чергу, має ряд негативних наслідків, серед яких: погіршення здоров'я, втрата гідності та порушення дисципліни. Останнє призводить до спричинення нещасних випадків, під час яких гинуть або отримують травми, як самі військові-порушники, так і їх колеги.

Питання вже почали вирішувати на законодавчому рівні, однак поки що цього недостатньо. Потрібен комплексний підхід, переконаний працівник військової прокуратури Житомирського гарнізону Олексій Рихлюк:

"Заходи, яких вживає командир, – їх недостатньо. До мене по два дні не можуть привести особу для складання протоколу, тому що вона заходить в стані алкогольного сп’яніння. І як тільки його приводять, за рішенням суду ми його – на десять днів, а він каже: "Як вийду, знов буду пити". Ми сподіваємося на ці обмеження, що вони стануть додатковим ефективним заходом для недопущення таких ситуацій. З усією відповідальністю заявляю: недостатньо тієї роботи, яка зараз проводиться у цьому напрямку. По 10 осіб іноді сидить у прокуратурі, а у мене через ці суди навіть нема часу, щоб скласти хоча б один протокол. Наприклад, на Богунії: військовий вийшов за паркан, купив пляшку, одразу випив і йде назад. А йому ще потрібно виконувати свою роботу. Як він її виконуватиме у такому стані?"

За словами Олексія Рихлюка такі ініціативи вже було підтримано в кількох містах України. Не став виключенням і Житомир. Хоча прийняттю рішення передувала серйозна дискусія – деякі члени виконкому висловлювали переконання, що такі, за їх словами "директивні міри" не допоможуть вирішити проблему.

Однак під час голосування "за" заборону продажу алкоголю військовим на час проведення АТО проголосували 26 членів виконкому. Таким чином рішення було прийнято.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: