Водія-втікача, який насмерть збив людину на Житомирщині, міліція знайшла у кукурудзяному полі » Новини Житомира
 
 


Водія-втікача, який насмерть збив людину на Житомирщині, міліція знайшла у кукурудзяному полі

Автор: news_maker від 23-09-2015, 09:55, переглядів: 1 370

Водія-втікача, який насмерть збив людину на Житомирщині, міліція знайшла у кукурудзяному полі

Фатальна дорожньо-транспортна пригода трапилася уночі в селі під Бердичевом. Під колеса автівки потрапив пішохід. Водій з місця пригоди зник. Міліціонери розшукали його у сусідньому Чуднівському районі. Розпочато кримінальне провадження.
Близько півночі 22 вересня до Бердичівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в с.Реї на узбіччі лежить чоловік без свідомості з явними тілесними ушкодженнями. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група та працівники Державтоінспекції.
На місці події працювали медики, які констатували смерть невідомого чоловіка віком близько 40 років. Під час огляду тіла загиблого було виявлено тілесні ушкодження, характерні для дорожньо-транспортної пригоди. Здогадки правоохоронців підтвердили й випадкові свідки події, які розповіли, що пішохода збив автомобіль «Фольксваген Пасат» світлого кольору з іноземними номерними знаками, й указали напрямок його руху.
– На розшук водія-втікача було зорієнтовано всі чергові наряди, які несли зовнішню службу у райцентрі. На території Бердичівського та сусідніх районів було введено в дію план «Перехват», - розповів начальник Бердичівського РВ УМВС Роман Зайцев.
У результаті вжитих заходів у Чуднівському районі на 79 км автодороги Шепетівка–Чуднів–Бердичів працівники ДАІ помітили автомобіль, схожий на розшукуваний, у полі серед кукурудзи. Поруч знаходилися декілька осіб, які оглядали автівку з ліхтариками.
Один з чоловіків назвався водієм виявленого «Фольксвагена», 24-річним жителем м.Бердичева, і зізнався, що декілька годин тому потрапив у дорожню пригоду, збивши людину. Ця подія його настільки перелякала, що він утік, залишивши потерпілого у безпорадному стані.
Слідчо-оперативна група, яка виїхала на виклик колег, зафіксувала на автомобілі відповідні для цієї ДТП механічні пошкодження. Для подальшого з’ясування усіх обставин машину разом з водієм було доставлено до райвідділу міліції.

Нині за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого (ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України), розпочато досудове розслідування.
За чинним законодавством винуватцю ДТП загрожує від 3 до 8 років ув’язнення. Він також може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за залишення постраждалого у небезпеці.
Працівники ДАІ звертаються до водіїв транспортних засобів: якщо ви стали учасником пригоди, внаслідок якої постраждала людина, у жодному разі не залишайте місце її вчинення. Адже дуже часто життя постраждалій у ДТП людині можливо врятувати найменшим – хоча б своєчасним повідомленням до медичного закладу.
Окрім того, не забувайте й про власну відповідальність: навіть якщо водій не винен у ДТП, що сталася, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що він зник з місця пригоди та залишив постраждалих у ній людей у безпорадному стані. Чинним кримінальним законодавством передбачено покарання за такі дії у вигляді ув’язнення від 3 до 8 років.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: