У Житомирі підписали меморандум про співпрацю із швейцарськими спеціалістами з енергозбереження » Новини Житомира
 
 


У Житомирі підписали меморандум про співпрацю із швейцарськими спеціалістами з енергозбереження

Автор: news_maker від 29-09-2015, 17:48, переглядів: 1 123

У Житомирі підписали меморандум про співпрацю із швейцарськими спеціалістами з енергозбереження

Підписання проходило в рамках нового проекту "Енергоефективність у м. Житомирі", який впроваджуватиметься в обласному центрі протягом трьох наступних років. За фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації в місті планують провести заміну майже 7000 метрів теплових мереж, здійснити реконструкцію та капітальний ремонт трьох котелень, влаштувати індивідуальні теплові пункти в багатоквартирних житлових будинках.

Для Житомира цей проект є важливим у багатьох аспектах, зауважує перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин:

"Це і утеплення об’єктів соціальної сфери, і модернізація роботи "Житомиртеплокомуненерго", і роботи з встановлення індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирні будинкі житлового сектору. Тому це достатньо складний проект з технічної точки зору. І робота над цим проектом, я думаю, буде теж складнішою, ніж робота над типовими проектами, які ми вже зараз реалізуємо. Однак ми готові приймати такі виклики. Наші служби і місто загалом готові до реалізації цього проекту. І я впевнений, що цей проект ми реалізуємо так само успішно, як і інші проекти".

Разом з тим, співпраця міста з Урядом Швейцарії не обмежується лише інвестиційним компонентом. Говорить Холгер Тауш – директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні: "Енергоефективність – це лише один із компонентів, які ми обговорюємо. Адже це лише одна із сфер, в яких Швейцарія надає підтримку Україні. Швейцарія радо допомагає Україні ще в трьох сферах. Зокрема, в сфері охорони здоров'я і всього, що стосується незаразних хвороб. Також ми підтримуємо всі місцеві послуги, які надаються для того, щоб збільшити децентралізацію".

У результаті впровадження проекту з реконструкції та розвитку системи централізованого теплопостачання Житомира, а також енергоефективної реновації об’єктів бюджетної сфери очікується досягнення значної економії бюджетних коштів. Зокрема, планується, що "Житомиртеплокомуненерго" вдасться скоротити споживання природного газу на понад десять мільйонів кубічних метрів природного газу та електроенергії – більш, ніж на тисячу Мегават годин на рік.

Крім того, за рахунок термомодернізації вдасться досягти економії теплової енергії дошкільними закладами на тисячу Мегават годин на рік. Зменшення викидів вуглекислого газу оцінюється в 12 тисяч тонн на рік, запевняють у міській раді.

У Житомирі підписали меморандум про співпрацю із швейцарськими спеціалістами з енергозбереження
У Житомирі підписали меморандум про співпрацю із швейцарськими спеціалістами з енергозбереження

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: