У Житомирі буде створений центр реінтеграції для безхатченків » Новини Житомира
 
 


У Житомирі буде створений центр реінтеграції для безхатченків

Автор: news_maker від 29-09-2015, 17:52, переглядів: 1 446

У Житомирі буде створений центр реінтеграції для безхатченків

Ініціатором створення цього центру є обласна громадська організація "Милосердя". Як розповів її очільник Владислав Паламарчук, відкрити заклад планували значно раніше, але роботи виявилося дуже багато. З'ясувалося, що приміщення, яке орендували за угодою з обласною радою, не має ніяких комунікацій. До того ж, кошти на створення закладу для безхатченків не передбачені ні в яких бюджетах. Влітку цього року громадська організація уклала угоду з посольством Німеччини, і були виділені кошти в сумі 79,5 тисячі гривень на облаштування санпропускника.

Владислав Паламарчук зазначає, що всі роботи в майбутньому центрі виконуються власними силами: "Цей центр створюється руками самих безхатченків. На сьогодні там працюють чотири людини. У нас вже є своя криниця, ми зробили власну каналізацію, адже щоб підключитися до водогону та каналізації, потрібні дуже великі гроші. Ми там виконуємо внутрішні роботи".

Зауважимо, що волонтери громадської організації "Милосердя" здійснюють соціальне патрулювання містом, тричі на тиждень годують гарячими обідами, допомагають безхатченкам отримати реєстрацію тимчасового місця перебування, доправляють у реабілітаційні центри, шукають можливості для працевлаштування (з початку цього року працевлаштували 22 людей). Коли запрацює центр реінтеграції, ця діяльність буде розширена: "Будемо працювати в таких напрямках: в першу чергу, це облік безхатченків, потім буде проходити їх реінтеграція, і ще на що ми робимо наголос – це буде працевлаштування через створення соціальних підприємств", – розповів про плани Владислав Паламарчук.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: