У міській раді відбулося засідання комітету доступності » Новини Житомира
 
 


У міській раді відбулося засідання комітету доступності

Автор: news_maker від 21-10-2015, 22:48, переглядів: 1 241

У міській раді відбулося засідання комітету доступності

У Житомирській міській раді відбулося чергове засідання міського комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної інженерно-транспортної інфраструктури міста Житомира.

У засіданні взяли участь члени комітету доступності, представники громадських організацій міста, що опікуються проблемами інвалідів.

Під час зустрічі було розглянуто ряд питань, які стосуються забезпечення доступності для людей з обмеженими можливостями до об’єктів інфраструктури міста. Зокрема, йшлося про стан облаштування під’їзними доріжками та пандусами житлових помешкань, приміщень установ та закладів міста Житомира у відповідності до Державних будівельних норм.

Присутні обговорили перелік об'єктів, які потрібно облаштувати пандусами – спеціальними прибудовами, які зроблять можливим доступ до об'єкту. Так, було розглянуто звернення громадян стосовно доступності до їх помешкань. Від представників громадських організацій надійшла пропозиція щодо облаштування пандусами закладів об’єктів соціальної інженерно-транспортної інфраструктури міста, які є в комунальній власності.

Членами комітету доступності проаналізовано роботу «соціального авто» в Житомирі протягом 2015 року, висловлено пропозиції щодо удосконалення перевезення громадян з особливими потребами спеціально обладнаним автотранспортом в м. Житомирі.

Робота, яку проводить комітет доступності спільно з виконавчими органами міської ради та громадськими організаціями, що опікуються проблемами інвалідів, спрямована на створення сприятливих умов життєдіяльності для людей з особливими потребами.

За результатами засідання, до 1 листопада 2015 року представники громадських організацій та виконавчих органів ради мають надати свої пропозиції стосовно заходів, які мають сприяти ефективному вирішенню питань щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

За словами начальника управління праці та соціального захисту населення Вікторії Краснопір, пропозиції, які сформовані у ході засідання, будуть детально опрацьовані та включені до проекту Комплексної міської програми соціального захисту населення до 2020 року.

У міській раді відбулося засідання комітету доступності
У міській раді відбулося засідання комітету доступності
У міській раді відбулося засідання комітету доступності

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: