На Житомирщині міліція виявила понад 20 підлітків у стані алкогольного сп'яніння » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині міліція виявила понад 20 підлітків у стані алкогольного сп'яніння

Автор: news_maker від 22-10-2015, 12:06, переглядів: 1 546

На Житомирщині міліція виявила понад 20 підлітків у стані алкогольного сп'яніння

Про це повідомляють працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Житомирській області, чиї працівники рейдували упродовж жовтня по торгівельним закладам регіону і напередодні шкільних канікул спілкувалися зі школярами, їх батьками і педагогами.
Розпивання пива та інших алкогольних напоїв у громадських місцях, продаж заборонених товарів особам, які не досягли повноліття, втягнення підлітків у пияцтво, – найтиповіші порушення, зафіксовані міліцією під час спеціальних профілактичних відпрацювань, які проведені на території Житомирщини.
– Під час проведення заходів у місцях молодіжного дозвілля у різних населених пунктах області було виявлено 22 дитини у стані алкогольного сп’яніння, відносно 14 з них було складено протоколи про адміністративну відповідальність за ст.178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП, - розповідає про результати цієї роботи керівник СКМСД УМВС Житомирщини Галина Шилова. – Оскільки 8 з цих дітей не досягли 16-річного віку, адміністративну відповідальність за вчинене ними правопорушення нестимуть батьки або особи, що їх замінюють, відносно яких складено протоколи за ст.184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Окрім того, правоохоронці звернули особливу увагу на випадках втягнення дітей у пияцтво дорослими. Упродовж жовтня задокументовано 6 таких фактів, винні притягуються до адміністративної відповідальності.
Як звітують міліціонери, у різних районах Житомирщини вони відвідали близько 200 закладів торгівлі, попереджуючи порушення вимог законодавства щодо заборони продажу дітям алкогольних і тютюнових виробів. За виявленими фактами відвертих правопорушень надіслано 8 подань до органів місцевого самоврядування та Державної фіскальної служби для вжиття відповідних заходів реагування.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: