В Житомирі стартували урочисті заходи до 150-річчя обласного краєзнавчого музею » Новини Житомира
 
 


В Житомирі стартували урочисті заходи до 150-річчя обласного краєзнавчого музею

Автор: news_maker від 26-10-2015, 19:23, переглядів: 1 271

В Житомирі стартували урочисті заходи до 150-річчя обласного краєзнавчого музею

Найперше, де можна побачити оригінальні документи про заснування, історію та розвиток музею – це виставка в обласному державному архіві. Познайомитися з унікальними матеріалами можна упродовж тижня в читальному залі архіву.

Виконуюча обов'язки директора обласного державного архіву Лариса Мироненко зауважила, що представлена експозиція цікава ще й тим, що вперше демонструються розсекречені документи періоду німецької окупації Житомира у часи Другої Світової війни. Представлено документи з переліком картин і предметів, що були вилучені за наказом окупаційної влади з колекції музею. Нажаль, доля вивезених експонатів, до цього часу не досліджена. Але відомо, що від 10 тисячної художньої колекції після війни залишилося лише 3,5 тисячі полотен.

На презентацію виставки архівісти запросили керівництво музею. Нещодавно призначений директор обласного краєзнавчого музею – Роман Насонов підкреслив важливість співпраці між закладами, у стінах яких живе історія. Відомий житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький приділив увагу славетним сторінкам історії музею, наголосив, що у 30 роки минулого століття він мав статус науково-дослідницького закладу.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: