Розсекречені документи часів Другої світової представили громадськості на виставці в обласному архіві » Новини Житомира
 
 


Розсекречені документи часів Другої світової представили громадськості на виставці в обласному архіві

Автор: news_maker від 10-05-2015, 19:44, переглядів: 1 828

Розсекречені документи часів Другої світової представили громадськості на виставці в обласному архіві

Впродовж тижня в Державному архіві Житомирської області можна ознайомитися з документами часів Другої світової війни. Виставку до річниці Перемоги над нацизмом тут влаштовують щороку, і на ній представляють лише невелику частину документів з архівних фондів того періоду.

Традиційно це газети, листівки, списки громадян, вивезених на примусові роботи, листи з неволі, відомості про навчання дітей у школах. Цього року на виставці є щоденник працівника НКВС і новинка, яку вдалося показати відвідувачам завдяки тому, що сплив термін обмеження доступу до них, розповіла виконуюча обов’язки директора Державного архіву Житомирської області Лариса Мироненко:

"На стендах представлені карти, які вперше демонструються, які після зняття грифу "обмеження доступу" були описані і викликають дуже великий інтерес".

"Це насправді дуже цікаві документи", – погоджується доцент ЖДУ імені Івана Франка Петро Опанащук:

"Такі карти не зустрінеш в звичайних підручниках історії, ні в шкільних, ні навіть у вузівських. Дуже рідко використовуються саме німецькі карти цього часу, які б показували Україну як складову частину Німеччини в тих планах, які були станом на сорокові роки ХХ століття. Тому дуже важливо, щоб мали змогу прийти студенти вузів подивитися і так само учні шкіл мають змогу прийти на екскурсію подивитися і побачити, яке місце займала територія України в подіях Другої світової війни".

Виставка документів в Державному архіві Житомирської області "До 70 річниці Перемоги над нацизмом" буде відкрита для відвідування в читальному залі архіву до 15 травня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: