В обласній раді повністю визначилися з керівництвом та складом постійних депутатських комісій » Новини Житомира
 
 


В обласній раді повністю визначилися з керівництвом та складом постійних депутатських комісій

Автор: news_maker від 26-11-2015, 18:19, переглядів: 1 407

В обласній раді повністю визначилися з керівництвом та складом постійних депутатських комісій

Під час другого пленарного засідання першої сесії обласної ради сьомого скликання депутати визначились із кандидатурами на посади першого заступника та заступника голови, створили постійні комісії, проголосували за їх очільників, затвердили склад президії облради та вирішили ще кілька питань. Відкриваючи засідання, голова обласної ради Анжеліка Лабунська закликала колег працювати, наголосивши, що за два тижні після першого пленарного засідання вдалося досягти певних домовленостей: "Були складні перемовини, але я впевнена в тому, що ми всі сьогодні обрані людьми, ми всі сьогодні є влада. Ми зобов'язані показати конструктивну роботу. І я впевнена в тому, що той компроміс, який був досягнутий за два тижні перемовин, буде виконаний, і наш обов'язок перед людьми – працювати – ми його теж виконаємо гідно".

Далі робота сесії продовжилась дисципліновано та без ексцесів. На посаду першого заступника голови запропонували лише одну кандидатуру – опонента Анжеліки Лабунської під час виборів голови Володимира Ширму від "Солідарності". "За" проголосували 55 депутатів з 60, які взяли участь у голосуванні. Заступника голови обирали з-поміж двох претендентів – Сергія Крамаренка від Радикальної партії та Наталії Рибак від Опозиціного блоку. В результаті заступником обрали Наталію Рибак ("за" проголосував 41 депутат, за Сергія Крамаренка голоси віддали 17 депутатів).

В цьому скликанні в обласній раді буде сім постійних комісій. Голова облради зауважила, що їх склад формувався за принципом пропорційного представництва політичних сил та з урахуванням фаху та роду діяльності. В результаті представники фракції БПП "Солідарність" керуватимуть двома комісіями – з питань бюджету і комунальної власності (Олег Дзюбенко) та з питань агропромислового комплексу земельних відносин та розвитку села (Ірина Костюшко). Комісію з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу очолив Віталій Вітусевич від Радикальної партії; з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів – депутат від Опозиційного блоку Анатолій Малашенко; комісію з гуманітарних питань – Олена Галагуза від "Самопомочі"; з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах ветеранів – депутат від УКРОПу Рустам Раупов і комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності – Сидір Кізін від ВО "Свобода". Без керівництва в комісіях залишились "Батьківщина" та Народна партія.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: