У Житомирі дотримуються виконання «бездимного» закону » Новини Житомира
 
 


У Житомирі дотримуються виконання «бездимного» закону

Автор: news_maker від 16-12-2015, 16:43, переглядів: 1 126

У Житомирі дотримуються виконання «бездимного» закону

16 грудня 2015 року, третя річниця дії законодавства, відповідно до якого забороняється курити в закладах громадського харчування.

Молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» як член коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну» з жовтня по листопад 2015 року проводила моніторинг кафе, барів і ресторанів щодо виконання закону про повну заборону куріння в приміщеннях та на робочих місцях (Ст. 13 Закону України № 2899-IV «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»).

«У ході моніторингу наші волонтери відвідали 38 кафе, барів та ресторанів у Житомирі, - розповідає голова правління громадської організації Жанна Соловйова. - За результатами моніторингу встановлено, що житомирські заклади громадського харчування в цілому дотримуються виконання «бездимного закону». Є певні незначні недоліки, пов’язані з відсутністю у деяких закладах графічного знаку «куріння заборонено», що не являється фактом порушення закону, але може спонукати до його порушення. Виявлено також три заклади (2 кафе та 1 ресторан) у Житомирі, де у приміщеннях є попільнички, або інші предмети, які слугують за попільничку.»

Партнери коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», включно із проектом «Київ без тютюнового диму», Всеукраїнським рухом «Молодь за права споживачів» та громадськими організаціями у 17 містах України здійснили моніторинг 753 закладів ресторанного бізнесу.

Згідно з отриманими результатами всеукраїнського моніторингу 84% відвіданих кафе, барів та ресторанів є вільними від тютюнового диму й повністю дотримуються законодавства. Не курити у приміщеннях стало соціальною нормою, яка позитивно сприймається у суспільстві. Натомість спостерігається негативна тенденція порушень закону, особливо у великих містах. Так, сигарети курять у 6% закладів, що менше ніж у 2014 році, але куріння кальяну є справжньою проблемою – 14% закладів «димлять». Разом порушення складають 15,7%, або 118 закладів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: