На центральних вулицях обласного центру невдовзі може з'явитися сучасне освітлення » Новини Житомира
 
 


На центральних вулицях обласного центру невдовзі може з'явитися сучасне освітлення

Автор: admin від 29-12-2015, 17:38, переглядів: 1 395

На центральних вулицях обласного центру невдовзі може з'явитися сучасне освітлення


Йдеться про заміну звичайних ламп на світлодіодні, що, у свою чергу, дозволить економити не лише електроенергію, а й гроші місцевого бюджету. Зробити це міська влада Житомира хоче за державний кошт. Зокрема, за рахунок грошей, передбачених у рамках виконання Кіотського протоколу. На завершення цього року Міністерство екології провело кілька тендерів по так званим "кіотським" грошам, тож Житомир активно долучився до участі в конкурсі: "Це можливість отримати 5-10 мільйонів гривень – я поки що ще не можу назвати точну суму, – які дозволять використовувати гроші не бюджету міста, а кошти державних фондів для того, щоб покращити якість освітлення у Житомирі",, – розповів житомирський міський голова Сергій Сухомлин.
На даний момент вже підготовлено п’ять проектів, однак якщо в ході переговорів Міністерство дозволить розширити межі участі в конкурсі, то до проекту включать ще кілька вулиць. Зважаючи на стислі терміни, за які потрібно використати кошти, Житомир обрав найбільш прості напрямки, які дадуть змогу швидко освоїти гроші: "Для того, аби зробити проект реконструкції вулиць або нового капітального будівництва необхідно доволі багато часу і роботи на д самим проектом. Це десь місяць-півтора, а то й два. А тут, щоб швидко вступити в цей проект, тому що він взагалі закінчується вже 15 лютого, у нас немає на це часу. І тому ми взяли простіші проекти по заміні. Тобто, мова йде не про нове будівництво чи реконструкцію ліній, а заміну світильників".
Що стосується житомирських вулиць, на яких нині взагалі немає освітлення, то Сергій Сухомлин зауважив, що це питання вирішуватиметься за рахунок коштів бюджету розвитку.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: