У Бердичеві захворіли двоє медиків, які контактували з хворим на каліфорнійський пандемічний грип » Новини Житомира
 
 


У Бердичеві захворіли двоє медиків, які контактували з хворим на каліфорнійський пандемічний грип

Автор: news_maker від 13-01-2016, 17:16, переглядів: 1 636

У Бердичеві захворіли двоє медиків, які контактували з хворим на каліфорнійський пандемічний грип

Дві лікарки перебувають у реанімаційному відділенні, в однієї з них лабораторно підтверджено також наявність штаму грипу А(Н1N1). Наразі повідомляється, що загрози життю цих двох пацієнток немає, бо вони вчасно звернулися по медичну допомогу. Про особливості перебігу небезпечного захворювання розповідає обласний позаштатний інфекціоніст УОЗ ОДА Ольга Сахневич: "Пандемічний грип Каліфоннійський А(H1N1) дає ускладнення на тканину легенів, як верхніх так і нижніх дихальних шляхів. Тут ідуть важкі пневмонії, приєднується бактеріальна етіологія. Розвивається вірусно-бактеріальна пневмонія з тяжким перебігом, з ускладненням і люди помирають від токсичного набряку легень".

Аби уникнути важких наслідків, потрібна своєчасна і правильна медична допомога, наголошує Ольга Сахневич: "Лікування залежить від моменту поступлення в стаціонар, стану хворого, від його імунітету, наявності супутніх патологій. Бувають такі випадки, коли ми назначаємо 2-3 антибактеріальних препарати. В таких тяжких випадках пацієнти лікуються у відділеннях інтенсивної терапії. Бо тут потрібна подача зволоженого кисню через маску, а у надто важких випадках ми навіть інтубуємо таких пацієнтів (штучна вентиляція легенів – ред.), щоб не навантажувати легені".

З початку епідсезону у Житомирській області штам грипу А(H1N1) діагностували у семи хворих. Але про епідемію свинячого грипу наразі не йдеться. Фахівці наголошують, що розпізнати рівень небезпеки при захворюванні на ГРВІ самостійно неможливо. Тож при перших симптомах необхідно звертатися до лікарів.

Управління охорони здоров'я житомирської облдержадміністрації інормує: клінічні ознаки грипу типу А/H1N1: головний біль,біль у м'язах, суглобах,біль у горлі,підвищення температури тіла,сухий кашель,нежить, закладеність носа,в окремих випадках — блювота і понос. Заразитися вірусом грипу типу А/H1N1можна від іншої хворої людини повітряно-краплинним та повітряно-пиловим шляхом.

Які ознаки захворювання повинні примусити негайно звернутися за медичною допомогою?

- Прискорене або утруднене дихання.

- Синюшність навкруги рота, інших шкірних покровів.

- Поява на тілі крововиливів (навіть дуже маленьких), носової або інші кровотечі.

- Висока температура тіла.

- Відмова хворого від пиття.

- Неможливість розбудити хворого або відсутність його реакції на звертання.

- Надмірне збудження або поява судом.

- Поява блювоти, частого рідкого стільця.

- Скарги на сильний головний біль.

- Відсутність сечовипускання або сліз під час плачу.

При появі цих ознак негайно телефонуйте 103!

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: