На Житомирщині поліція затримала заступника голови райдержадміністрації під час отримання хабара » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліція затримала заступника голови райдержадміністрації під час отримання хабара

Автор: news_maker від 16-01-2016, 12:12, переглядів: 1 565

На Житомирщині поліція затримала заступника голови райдержадміністрації під час отримання хабара

14 січня працівники Управління захисту економіки у Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України спільно з працівниками СБУ та прокуратури області затримали чиновника під час одержання ним неправомірної грошової винагороди від підприємця за позитивне вирішення питання щодо зміни цільового призначення земельної ділянки. Проводиться розслідування.
1 тисячу доларів США через 41–річного посередника вимагав і отримав заступник голови однієї з районних державних адміністрацій Житомирщини. За таку суму 36-річний посадовець пообіцяв представнику місцевого ТОВ посприяти у позитивному вирішенні питання щодо зміни цільового призначення земельної ділянки із сільськогосподарського використання на комерційне.
Передача неправомірної грошової вигоди відбулася в автомобілі в обласному центрі. Цей момент був відповідно задокументований працівниками поліції, а заступник голови райдержадміністрації та посередник затримані. Під час огляду вилучено предмет хабара.

Нині триває досудове розслідування за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють інші факти протиправної діяльності чиновника.
Законодавством за такі дії передбачено ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: