Питання гарантії продовольчої безпеки та фіксованої ціни на хліб зібрали за круглим столом керівників обласної влади, окремих міст та районів, виробників борошна, хліба і хлібобулочних виробів і представників закладів мережевої роздрібної торгівлі. В області діють понад 28 хлібозаводів. Загальна їх потужність – понад 278 тонн хлібу на добу, що повністю може забезпечити потребу населення Житомирщини. Проте сьогодні область випікає всього 40% хліба та хлібобулочних виробів від потреби – решту додають невеликі приватні пекарні Житомирщини та хлібопекарські підприємства інших областей. Одним із завдань, яке стоїть перед хлібопекарською галуззю Житомирщини, є модернізація виробництва і відповідно збільшення потужностей, наголосив запрошений на нараду Президент національної асоціації промислового хлібопекарства України Володимир Мисик: "Залишаться в тому технічному стані, в якому сьогодні знаходяться підприємства Житомирщини, з точки зору стратегії – це шлях в нікуди. Потрібна масштабна реконструкція із залученням інноваційних та енергозберігаючих технологій. Якщо цього місцеві підприємства не зроблять, вони випадуть з конкурентної боротьби та української хлібопекарської співдружності. І думати, що сюди не добереться конкуренція - це абсолютна омана".
За словами виробників, фактично жоден з них не може сьогодні гарантувати однакову ціну на певний вид хлібу, скажімо, впродовж півроку. Причиною того є постійне зростання ціни на борошно. А зробити одразу річний запас після збору врожаю виробники не можуть, адже на це потрібні дуже великі кошти. Тому за круглим столом замислилися над створенням ринку борошна в області та питанням кредитування виробників. В облдержадміністрації чекають на пропозиції щодо вирішення нагальних проблем хлібопекарської галузі. У подальшому це дозволить розробити єдині правила для її представників, не допускати невмотивоване зростання ціни на хліб та знайти можливості модернізації підприємств.