Житомиром прокотились чутки про закриття спеціалізованої школи-інтернату №9 » Новини Житомира
 
 


Житомиром прокотились чутки про закриття спеціалізованої школи-інтернату №9

Автор: news_maker від 6-02-2016, 10:54, переглядів: 1 817

Житомиром прокотились чутки про закриття спеціалізованої школи-інтернату №9

На сьогодні в цій школі-інтернаті №9, яка вже більше піввіку знаходиться у парковій зоні міста на території в 1,3 га., навчається 245 діток, з них 147 мають різні ступені розумової відсталості. Такі діти мають навчатися тільки в спеціалізованих школах, наголошує одна із мам, пані Надія. "Зателефонувала вчителька, розповіла таку ситуацію, що нашу школу мають закривати, що є така інформація, і попросила прийти сьогодні до школи, щоб написати листа в обласну раду, в міськраду. Ви ж розумієте, тут діти з особливими потребами, вони не можуть вчитися в загальноосвітніх школах, вони навіть не можуть вчитися в школах з інклюзивною освітою. Такі діти мають бути в спеціалізованих школах".

Дізнавшись про дану ситуацію, на зустріч з батьками приїхала голова обласної ради Анжеліка Лабунська. За її роз’ясненнями, ще за часів головування в обласній раді Йосипа Запаловського всі функції з управління об’єктами комунальної власності були передані від облради до обласної держадміністрації. Тоді й доля школи-інтернату могла вирішуватися одноосібно. Проте від минулого року Житомирська спеціалізована школа-інтернат №9 знову перейшла у підпорядкування обласної ради. "Я хочу всіх заспокоїти, що сьогодні не одне рішення, яке стосується об’єктів комунальної власності, не може бути прийняте кулуарно. Можу вас всіх запевнити, що питання вашої школи про закриття взагалі не ставилося навіть на обговорення, не те що на прийняття рішення".

Батьки учнів продовжують вимагати від обласної влади гарантії, що єдиний заклад, де їхніми дітьми опікуються як належить, з подальшим працевлаштуванням, буде збережений. Аби гарантувати прозорість вирішення проблеми, представників батьківського активу запросили на засідання комісії з гуманітарних питань та на сесію облради, де буде розглянуто це питання.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: