У Житомирі правоохоронці затримали п'яного втікача-учасника ДТП » Новини Житомира
 
 


У Житомирі правоохоронці затримали п'яного втікача-учасника ДТП

Автор: news_maker від 11-02-2016, 18:19, переглядів: 1 070

У Житомирі правоохоронці затримали п'яного втікача-учасника ДТП

Неадекватний від кількості вжитого алкоголю житомирянин під час руху ВАЗівкою зачепив сусідню машину, після чого накинувся на її керманича з кулаками і втік з місця ДТП. Затримали його нацгвардійці за кілька кварталів. У машині під час огляду виявили палицю з шипованою кулею.
Близько 21 години до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про зіткнення двох автомобілів у районі залізничного вокзалу. На щастя, у пригоді ніхто не постраждав. На місце події виїхали інспектори дорожньо-патрульної служби та поліцейський-дізнавач для оформлення відповідних матеріалів.
Утім, за вказаною адресою правоохоронці застали лише один автомобіль «Форд» під керуванням 19-річного жителя обласного центру. З його слів стало зрозуміло, що інший учасник ДТП залишив місце її вчинення.
– Попередньо було встановлено, що водій ВАЗівки під час раптового маневру зачепив автомобіль «Форд», який рухався по лівій полосі, унаслідок чого в останній машині було пошкоджено праве переднє крило, - розповів поліцейський Андрій Опанащук.
Також, за словами керманича, водій-винуватець після вчиненого поводив себе досить дивно: почав сперечатися, а потім й узагалі накинувся на свого опонента з кулаками. Згодом сів у свій автомобіль і щодуху поїхав далі, не чекаючи правоохоронців. В іншого учасника склалося обґрунтоване враження, що зухвалець знаходився у хмільному стані.
На розшук ВАЗівки та затримання її керманича було зорієнтовано усі зовнішні наряди, які охороняли правопорядок на вулицях Житомира.
Близько 1 години ночі військовослужбовці Нацгвардії по вул. Східній помітили схожу за прикметами автівку. Водій марно намагався її завести. Звіривши номери авто з даними в орієнтуванні, правоохоронці переконалися у своїх підозрах і спробували поспілкуватися з керманичем. Натомість чоловік повів себе доволі агресивно: спочатку намагався закритися у салоні, потім силувався втекти, всіляко погрожуючи нацгвардійцям. Стало зрозуміло, що керманич явно перебуває у нетверезому стані.
Про виявлення розшукуваної особи й авто було сповіщено працівників Житомирського відділу поліції, й на місце події прибула слідчо-оперативна група. Було встановлено особу водія, 32-річного житомирянина, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі.
Під час огляду ВАЗівки в її багажнику поліцейські виявили металеву палицю з ланцюгом та шипованою кулею, зовні схожою на кистень – зброю ударно-дробильної дії. За словами водія, цю річ йому подарували друзі з-за кордону. Нині вилучене направлено на експертизу, за висновком якої вирішиться й правова кваліфікація.

Агресивного кермувальника оглянули у медичному закладі, де було засвідчено його стан алкогольного сп’яніння. Потому у рамках поліцейського піклування чоловіка доставили до Житомирського центру детоксикації.
За фактами учинених ним правопорушень правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст.ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Якщо ж експерти визнають «подарунок», вилучений з автомобіля чоловіка, холодною зброєю, винуватцю доведеться відповідати і за незаконне поводження з останньою вже за санкцією Кримінального кодексу України.

У Житомирі правоохоронці затримали п'яного втікача-учасника ДТП

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: