Житомирські поліцейські "вивели на чисту воду" полтавчанина, який вигадав власне пограбування » Новини Житомира
 
 


Житомирські поліцейські "вивели на чисту воду" полтавчанина, який вигадав власне пограбування

Автор: news_maker від 1-03-2016, 17:07, переглядів: 1 114

Житомирські поліцейські "вивели на чисту воду" полтавчанина, який вигадав власне пограбування

Приватний підприємець з Полтавщини заявив поліцейським про побиття невідомими і зухвале викрадення у нього понад 50 тисяч гривень під час короткострокової стоянки на автодорозі Київ – Чоп. Як з’ясувалося незабаром, заявник сам вигадав пограбування, аби приховати втрату грошей. За неправдиве повідомлення і свідчення про злочин полтавчанину загрожує кримінальна відповідальність.
Повідомлення про подію, яка нібито сталася у с. Кмитові Коростишівського району, надійшло на спецлінію «102» увечері 26 лютого. На місце події одразу ж прибула слідчо-оперативна група.
Зі слів 44-річного жителя Полтавської області правоохоронці з’ясували, що він їхав вантажівкою «Мерседес» на закупівлю товару до Чернівецької області, і мав при собі від замовника 53 тисячі гривень. Близько 22 години він зупинився біля придорожнього кафе попити кави. Коли вийшов з машини, на нього раптово напав якийсь чоловік, вдарив чимось по голові та відкрито викрав з кабіни наявні кошти. Грабіжника заявник не розгледів і, куди той подався з викраденими грошима, теж не примітив.
Медики, які оглянули потерпілого, дійсно зафіксували у нього закриту черепно-мозкову травму та забій потилиці.

Втім, свідчення заявника були суперечливими. Тож отриману інформацію поліцейські ретельно перевірили.
– Було вилучено відеозапис з камер спостереження, встановлених на фасаді кафе, біля якого зупинився подорожній, - розповів начальник Коростишівського відділу поліції Дмитро Гаращенко. – Запис підтвердив наші підозри щодо недостовірності повідомлення. На ньому чітко видно, як заявник вийшов з машини і, деякий час походивши навколо вантажівки, раптом вдарився об неї головою. Жодних осіб, які б знаходилися біля нього поруч, а тим більше, напали на чоловіка, камери не зафіксували.
Під тиском неспростовних доказів полтавчанин визнав, що вигадав пограбування. Однак, за його словами, він таки став жертвою злочину під час короткострокової зупинки у Макарівському районі Київщини, де відлучився на кілька хвилин, не замкнувши кабіну вантажівки. А після свого повернення не знайшов довірених йому грошей. Тож згодом у дорозі вдався до вигадки, аби мати виправдання перед власником коштів.
Нині усі обставини перевіряються у рамках розпочатого кримінального провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 2 ст.ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та 384 (Завідомо неправдиве показання). Подібні протиправні дії можуть обернутися вигадникові обмеженням чи позбавленням волі строком до 5 років.
Водночас поліція стверджує, що випадки, коли за завідомо неправдивими повідомленнями про злочин громадяни намагаються приховати власну необережність, є нерідкими. Особливо «грішать» неправдою молоді люди, які полюбляють активний відпочинок у нічних розважальних закладах, а після такого не знаходять своїх мобільників, барсеток тощо. Потім загублені під час гучної гулянки речі видаються за викрадені у повідомленнях до поліції. Коли ж надуманий злочин викривається, до відповідальності притягуються власники «випадково знайдених» втрат.
Як повідомляє начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока, у місті Житомирі у поточному році вже відкрито 2 кримінальних провадження за подібними фактами.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: