На Житомирщині лісівники захищаються від лісокрадів глибоким ровом » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині лісівники захищаються від лісокрадів глибоким ровом

Автор: news_maker від 1-03-2016, 17:51, переглядів: 1 698

На Житомирщині лісівники захищаються від лісокрадів глибоким ровом

На межі лісових масивів Городницького держлісгоспу та Рівненської області лісівники почали копати глибокий рів. До таких непопулярних методів вони змушені вдатися, аби уберегти свої ліси від зухвалих лісокрадів, які занадилися із сусідньої області, пише прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Минулого тижня посеред білого дня у Броницькому лісництві лісова охорона виявила організовану групу лісокрадів у кількості 15 осіб, які чотирма тракторами з причепами перевозили незаконно заготовлену лісопродукцію (117 колод довжиною від 4-х до 6-ти метрів). За попередньою інформацією, всі вони є жителями с.Борове Рокитнівського району Рівненської області.

Головний лісничий Городницького держлісгоспу Леонтій Валєнкевич повідомив про лісопорушення Новоград-Волинський відділ Національної поліції України в Житомирській області.

Лісокради ж телефоном покликали на допомогу своїх односельчан. Це були переважно чоловіки віком від 20 до 40 років, загалом більше 30 осіб. Державна лісова охорона та представники поліції не змогли протистояти такій кількості людей, в результаті чого автотракторна техніка виїхала з місця події. Деревина вилучена та доправлена на нижній склад державного підприємства "Городницьке лісове господарство".

А 29 лютого в іншому лісництві цього ж лісгоспу рейдовою бригадою виявлено незаконну рубку 13 дерев породи дуб загальною масою 30 куб.м, Шкода, нанесена лісовому господарству, становить більше 100 тис.грн.

Матеріали за цими фактами передані до правоохоронних органів. Лісівники ж взялися до копання рову, який, сподіваються, завадить заїзду транспорту до державного лісового фонду.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: