Житомир відвідав посол Республіки Словенія » Новини Житомира
 
 


Житомир відвідав посол Республіки Словенія

Автор: news_maker від 10-03-2016, 15:18, переглядів: 1 242

Житомир відвідав посол Республіки Словенія

10 березня, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів зустріч Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Словенія в Україні Наташою Прах. На зустрічі були присутні міський голова Сергій Сухомлин, Почесний консул Республіки Словенія Майя Мартиненко, радник з економічних питань Посольства Республіки Словенія Тарас Притула.

В рамках зустрічі обговорили можливості розширення економічного співробітництва між Житомирською областю і Республікою Словенія.

«Наш регіон, як і вся держава у цілому, взяла курс на модернізацію економіки шляхом впровадження інвестиційно-інноваційної моделі розвитку. Співпраця з іноземними інвесторами - єдиний правильний шлях розвитку в сучасних умовах», - зазначив Сергій Машковський.

Пані Наташа Прах зауважила, що саме Житомирщина є пріоритетним регіоном для співпраці зі Словенією, саме тому тут було відкрите консульство.

«Для Житомира на даний час цікаві інвестпроекти з переробки твердопаливного сміття, енергосервісної сфери, будівництва комплексів для довготривалого зберігання продуктів (зокрема ягід)», - підкреслив Сергій Сухомлин.

Сторони домовилися обмінюватись досвідом рамках процесу децентралізації управління, який зараз проходить в Україні. В Словенії дану реформу місцевого самоврядування було розпочато ще 25 років тому і яка має ефективні результати.

Житомир відвідав посол Республіки Словенія

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: