У Житомирі відкриють Дім української культури » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкриють Дім української культури

Автор: news_maker від 17-03-2016, 13:10, переглядів: 1 366

У Житомирі  відкриють Дім української культури

Дім української культури незабаром запрацює у Житомирі. Депутати міської ради затвердили проект по створенню даного культурного осередку. Для забезпечення створення та діяльності етно-мистецького центру передбачено фінансування у розмірі 1100,0 тис. грн (один мільйон сто тисяч гривень).

Підтримати створення Дому української культури закликала депутатів секретар міської ради Наталія Чиж.

«Концепція Українського дому вже випрацьована. Кожна експозиція буде змінюватися щомісячно. На сьогоднішній день готується експозиція видатних діячів Житомирщини: Виговського, Ріхтера, Ольжича. Також в залі буде виділено місце для живого спілкування, де будуть проходити конференції, зустрічі людей»,- повідомила Наталія Чиж.

В управлінні культури міської ради зазначили, що в культурному центрі будуть діяти школи майстрів, вишиванок, українських поробок, гуртків тощо Дім української культури буде місцем зустрічі інтелігенції, молоді, науковців, місцем проведення творчих зустрічей, майстер-класів і презентацій, розміщення цікавих виставкових експонатів.

«Український дім стане місцем спілкування для творчих людей, - переконаний міський голова Сергій Сухомлин. - Це буде вільний простір, де люди зможуть зустрічатися, проводити політичні вечори та концерти, спілкуватися між собою, будуть проходити виставки, присвячені історії Житомира чи європейським подіям. Український дім буде створено з цікавими експозиціями, такими як: піаніно Ріхтера, козацький човен. В цьому нам багато допомагає обласний краєзнавчий музей».

Культурний центр буде відкрито на базі архітектурної пам’ятки міста, в маєтку Філіпова (колишній РАЦС) на перехресті вулиць Шевченка та Великої Бердичівської. Біля нього буде встановлено 3 флагштоки з прапорами України, Житомира, Євросоюзу, а також стелу «Український дім». Буде також розроблено та реалізовано проект найбільшої в Україні ляльки-мотанки (висота до 4 метрів).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: