У Баранівському районі перевіряють причини забруднення води » Новини Житомира
 
 


У Баранівському районі перевіряють причини забруднення води

Автор: news_maker від 16-04-2016, 19:16, переглядів: 1 903

У Баранівському районі перевіряють причини забруднення води

З 14 квітня 2016 року в районі оголошено надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня у зв’язку із забрудненням р. Случ та р. Хомора.

Однією з ймовірних причин проблеми може бути порушення нормативів граничного допустимого скидання забруднюючих речовин у р. Хомору. А саме – скидання неочищених стічних вод одним із підприємств Хмельниччини.

Управлінням екології та природних ресурсів Житомирської ОДА 13 квітня було направлено підприємству лист з вимогою негайно припинити скидання неочищених стічних вод та суворому дотриманні умов визначених дозволом на спеціальне водокористування.

Водночас прокуратура Житомирської області повідомляє, що з метою виявлення джерела забруднення організовано перевірку та доручено Баранівському ВП Новоград-Волинського ВП ГУНП в області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 242 КК України. 15 квітня розпочато кримінальне провадження та залучено спеціалістів екологічних служб, проводиться огляд місця події, здійснюються першочергові слідчі дії.

За словами заступника начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Сергія Зибалова також причиною масовою загибелі риби та тварин може бути гниття речовин у річках, про що свідчить низький вміст кисню у воді.

«Вчора, 15 квітня, відділом лабораторно-інструментального контролю екологічної інспекції були відібрані проби води для встановлення наявності забруднюючих речовин та визначення вмісту розчиненого кисню. Тільки після результатів цих досліджень та лабораторних досліджень зразків вилученої загиблої риби і тварин можна буде встановити причинний зв’язок між забрудненням і загибеллю живих водних ресурсів», – зазначив Сергій Зибалов.

Наразі районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій попереджає населення Баранівського району про небезпеку використання для будь-яких потреб воду з р. Случ та р. Хомора. А також забороняє напувати тварин та споживати в їжу рибу.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: