Коли запрацює торфозавод на Житомирщині? » Новини Житомира
 
 


Коли запрацює торфозавод на Житомирщині?

Автор: news_maker від 18-04-2016, 16:21, переглядів: 1 239

Коли запрацює торфозавод на Житомирщині?

У Житомирі продовжують піднімати питання стосовно збереження та відновлення торф’яної галузі області.

З цього питання сьогодні, 18 квітня, за ініціативи громадської ради відбувся круглий стіл. Головний акцент ставився на діяльність Озерянського торфозаводу, що у Лугинському районі.

У обговореннях взяли участь генеральний директор Державного концерну «Укрторф» Андрій Озерчук, представники структурних підрозділів ОДА, ДП «Житомирторф», Лугинської районної адміністрації, Національної поліції.

Головною проблемою на сьогодні є те, що розпочинається сезон у торф’яній галузі, а Озерянський торфозавод не почав працювати. Причина – відсутність ліцензії.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк зазначає: «Діяльність ДП "Житомирторф" є актуальною темою. Це питання розглядалося у смт Лугини, де на нараді голова облдержадміністрації Сергій Машковський дав відповідні доручення. Проблема виникла через те, що минуле керівництво Озерянського торфозаводу у 2014 році не подало вчасно документи на продовження діяльності. Вони були подані до Держгеонадр лише у лютому 2016 року. Підприємство має існувати і виконувати свою функцію, бо торф на цьому родовищі є одним з найкращих в Україні. Потрібно подякувати людям, які, незважаючи ні на що, вже підготували поля та техніку. Можливості розпочати роботи існують. Для погодження були подані документи голові облдержадміністрації».

Наразі найнеобхіднішим є розробка Програми розвитку, яку має надати «Житомирторф». Без планів підприємства та очікуваних результатів діяльності ніхто погодження на видобуток не дасть.

Разом з тим, члени громадської ради наголошують, що потрібно також створити наглядову раду, аби тримати контроль над діяльністю заводу, а також утворити робочу групу, яка спільно з поліцією вивчить на місці питання незаконного видобутку та збуту сировини, що спостерігається сьогодні за свідченнями очевидців.

Коли запрацює торфозавод на Житомирщині?
Коли запрацює торфозавод на Житомирщині?
Коли запрацює торфозавод на Житомирщині?

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: