На Житомирщині фахівці з’ясовують причини забруднення річок » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині фахівці з’ясовують причини забруднення річок

Автор: news_maker від 18-04-2016, 18:52, переглядів: 1 268

На Житомирщині фахівці з’ясовують причини забруднення річок

18 квітня, у малій залі Житомирської ОДА під головування першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головне питання, яке обговорювали, – ситуація із забрудненням річок Хомора та Случ Баранівського району.

Вадим Войцешук, начальник управління екології та водних ресурсів зазначив: «Наразі діє повна заборона використання води з річок у Баранівському районі. Організовано підвіз питної води для того, щоб населення не постраждало від тієї ситуації, що склалась. Попередньо, ми припускаємо, що проблема спричинена викидами з фабрики із Хмельницької області».

Заступник начальника Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в Житомирській області Світлана Кончаківська доповіла, що службою контролюється ситуація. За результатами обстеження річок, жоден показник не відповідає санітарно-хімічним та мікробіологічним нормам.

«Зараз потрібно зосередитися на роз’яснювальній роботі із громадянами, які проживають вздовж річок Хомора та Случ, для того, щоб категорично заборонити використання цієї води як для населення, тік і для пиття рогатої худоби», – наголосив заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Олег Держанівський.

Перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко наголосив, що сьогодні потрібно провести усі дії, аби упередити поширення забруднення, захистити населення та тварин, а також притягнути до відповідальності всіх винних осіб. За дорученням Геннадія Дмитренка та рішенням комісії ТЕБ та НС, в терміновому порядку в області буде утворено робочу групу із числа представників управління ДСНС, екології, активістів, яка вже сьогодні проведе обстеження території водойм.

«Надати всі аналізи в обласне управління ДСНС України для прийняття подальших рішень. Підготувати звернення до прокуратури щодо ситуації, яка склалася, за підписом голови ОДА», – акцентував перший заступник голови облдержадміністрації.

Крім того, Житомирська ОДА звернеться до Прем’єр-міністра України щодо проведення перевірок підприємств, які знаходяться біля зазначених річок (на території Рівненської і Житомирської областей) для відповідного реагування.

Члени комісії ТЕБ та НС запевнили, що весь процес щодо надзвичайної ситуації в Баранівському районі, а також всі дії та результати досліджень будуть оприлюднені та доступні громадськості.

На Житомирщині фахівці з’ясовують причини забруднення річок
На Житомирщині фахівці з’ясовують причини забруднення річок

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: