2015 рік: зафіксовано понад 80 адміністративних корупційних діянь » Новини Житомира
 
 


2015 рік: зафіксовано понад 80 адміністративних корупційних діянь

Автор: news_maker від 19-04-2016, 16:05, переглядів: 1 100

2015 рік: зафіксовано понад 80 адміністративних корупційних діянь

На Житомирщині за виявлене корупційне діяння оштрафовано депутата сільської ради. Депутат, перебуваючи на посаді секретаря сільської ради, проголосувала на сесії за виділення собі трьох тисяч преміальних гривень, повідомляє прес-служба обласної прокуратури. Такі дії українським законодавством трактуються як конфлікт інтересів, що й стало причиною звернення Коростишівської місцевої прокуратури до суду. Рішенням суду секретаря сільської ради оштрафовано на 3 тисячі 400 гривень, тобто 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На Житомирщині від початку року це друге виявлене адміністративне корупційне діяння. В січні в Новограді-Волинському також за конфлікт інтересів оштрафована керівник комунального підприємства.

Минулого року в області різними правоохоронними структурами зафіксовано понад 80 адміністративних корупційних діянь. В адміністративній корупції звинувачували переважно посадових осіб органів місцевої влади та представників різноманітних контролюючих структур. Стан боротьби з корупцією на Житомирщині у першому кварталі оцінив під час нещодавньої наради за участю всіх правоохоронних структур нашого регіону прокурор області Любомир Війтович. "Попри те що минулого року правоохоронцями області вдалося знешкодити 5 злочинних груп, поточного року ця робота потребує активізації. Особливо з виявлення злочинів у бюджетній, банківській та фінансово-кредитній сферах, а також під час державних закупівель та у сфері земельних правовідносин. Прикро констатувати, але поки що жодного такого угрупування не виявлено і не знешкоджено органами податкової поліції".

За перший квартал поточного року на Житомирщині виявлено лише 7 фактів хабарництва. У здирництві звинувачують трьох поліцейських, одного заступника голови районної адміністрації, двох голів міжрайонних медико-соціальних експертних комісій, головного інспектора Житомирського міськвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій та головного інспектора відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області. Також цього року працівниками обласного Управління СБУ викрито механізм завдання мільйонних збитків держбюджету при реалізації торфу та два факти привласнення державних гривень в аграрній галузі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: