Поліція попереджає: обережно, з'явився новий вид шахрайства » Новини Житомира
 
 


Поліція попереджає: обережно, з'явився новий вид шахрайства

Автор: news_maker від 20-04-2016, 14:32, переглядів: 1 065

Поліція попереджає: обережно, з'явився новий вид шахрайства

Якщо на ваш мобільний телефонує незнайомець з проханням поповнити його банківський рахунок й за цю послугу обіцяє та нібито навіть перераховує на вашу картку удвічі більшу суму від запрошеної, - не вірте у миттєве збагачення! Пам’ятайте: ніхто з доброго дива не подарує вам великі гроші, а от позбавити вас заощаджень – у силах пройдисвітів.
До Бердичівського відділу поліції звернувся 42-річний житель райцентру. Чоловік розповів, що працює водієм в одній з місцевих служб таксі і потрапив у досить неприємну ситуацію.
Того ранку він отримав замовлення на поїздку за пасажиром аж у сусідній район. Оператор служби попередила, що повідомила номер мобільного водія замовнику. Уже за кілька хвилин на телефон таксиста подзвонив нібито й він сам. Чоловічий голос просив доволі дивну річ: терміново перекинути йому на банківський рахунок 3 тисячі гривень, а взамін отримати на свою картку на тисячу більше. Замовник обґрунтував своє прохання необхідністю негайно оплатити послуги турагенства і відсутність у його населеному пункті електронних терміналів.
Незважаючи на те, що така ситуація, м’яко кажучи, викликає подив і підозри, таксист все ж таки звабився обіцянкою миттєвого збагачення. Отримавши за декілька хвилин на свій мобільник СМС-сповіщення про поповнення кредитки на суму навіть більшу за очікувану – 4900 гривень, чоловік через банківський термінал перевів на продиктований йому рахунок замовлену суму.
Утім додзвонитися до замовника таксистові чомусь більше не вдалося. Й він вирішив таки перевірити у банку власний кредитний рахунок. Обурення чоловіка не було меж, коли банківські працівники кілька разів підтвердили йому, що на його кредитку не надійшло ані копійки, натомість використано 3 тисячі гривень. СМС-ка у мобільнику виявилася фейковою, а чотирьохзначний номер, з якого вона надійшла, не має жодного відношення до цієї фінансової установи.
Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці з’ясовують усі обставини, вживають заходів щодо встановлення особи пройдисвіта і відстеження руху коштів заявника.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: