КП "Житомирводоканал" має намір здійснити зміну діючих тарифів » Новини Житомира
 
 


КП "Житомирводоканал" має намір здійснити зміну діючих тарифів

Автор: news_maker від 24-05-2016, 12:15, переглядів: 1 316

КП "Житомирводоканал" має намір здійснити зміну діючих тарифів

На виконання Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 р. № 390 «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», КП «Житомирводоканал» інформує про намір здійснити зміну тарифів на послуги в наступних розмірах (з урахуванням податку на додану вартість):

централізоване водопостачання – 5,87 грн./м³;
централізоване водовідведення – 6,78 грн./м³.

Обґрунтування причин зміни тарифу:

Діючі на сьогодні тарифи затверджені Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 26.03.2015 р. № 891, у розмірі 3,33 грн. на централізоване водопостачання та 5,16 грн. на централізоване водовідведення за 1 м³ (без ПДВ) і застосовуються з 01.05.2015 р. Даною Постановою скориговано попередні тарифи лише за статтею витрат електроенергії.

З часу встановлення тарифів відбулося зростання цін на енергоносії (електроенергію, газ природний, паливно-мастильні матеріали) та інші матеріально-технічні ресурси, що призвело до збільшення фактичної собівартості послуг у порівнянні з врахованою в діючих тарифах КП «Житомирводоканал».

Фактичний рівень відшкодування економічно обґрунтованих витрат підприємства діючими тарифами за І квартал 2016 року склав:
- централізоване водопостачання – 53,2 %;
- централізоване водовідведення – 95,2 %.

Унаслідок підвищення цін на енергоносії та інші матеріальні ресурси без одночасного підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, КП «Житомирводоканал» отримало збитки за І квартал 2016 року в сумі 9 млн грн.
Метою зміни тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

Таким чином, плановані тарифи на послуги з:

централізованого водопостачання – зростуть на 46,8 % (діючий тариф 3,996 грн./м³ з урахуванням податку на додану вартість);
централізованого водовідведення – зростуть на 9,5 % (діючий тариф 6,192 грн./м³ з урахуванням податку на додану вартість).
Зауваження і пропозиції приймаються протягом 14 календарних днів з дня публікації цього повідомлення за адресою: вул. Черняховського, 120, м. Житомир, 10005. E-mail: [email protected]

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: