Український дім в Житомирі оновив свої експозиції » Новини Житомира
 
 


Український дім в Житомирі оновив свої експозиції

Автор: news_maker від 2-06-2016, 17:41, переглядів: 1 211

Український дім в Житомирі оновив свої експозиції

Подивитися виставки в культурному центрі може кожен бажаючий у вільному доступі. Також екскурсійний супровід можуть запропонувати співробітники управління культури міськради або художники і майстри народної творчості, чиї роботи представлені на виставках. З початком канікул серед відвідувачів дому Української культури побільшало дітей, які зараз відпочивають у літніх пришкільних таборах, – розповіла головний спеціаліст управління культури Житомирської міськради Альона Сердечна:

"Екскурсії розписані вже на два тижні вперед, більше ста дітей-відвідувачів у нас кожного дня. От і сьогодні вже перші діти прийшли, ми з ними спілкуємось, все показуємо, вони нам багато питань ставлять і ми намагаємося на все відповісти, адже вони дуже допитливі і їм все цікаво".

Серед нових експозицій в Українському домі є виставка художниці Ольги Дідківської. Її надзвичайно яскраві, колоритні твори об’єднані тематикою "З Україною в серці". Поруч із художніми полотнами – авторські гобелени і оригінальні текстильні композиції. А сама виставка стала втіленням дитячої мрії, зізнається художниця:

"В дитинстві, коли я проїжджала повз цього будинку, дивилась на нього і здавалося, що це якійсь казковий палац, завжди мріяла сюди просто зайти. Тепер тут Дім Української культури і сталось так, що я сюди завітала зі своєю виставкою про українську Україну. І мені би хотілося, щоб тут були саме такі експозиції: про гарну землю родючу, про гарних людей, мужніх чоловіків, нев'янучу красу жінки".

В Українському домі сьогодні також можна побачити історико-етнографічну виставку чеської громади Житомирщини, доробок гуртківців центру науково-технічної творчості учнівської молоді (Петриківський розпис, різьблення по дереву, композиції з соломки "павучки"), авторську порцеляну відомої художниці Олени Славової та вернісаж, представлений житомирським осередком Національної спілки художників України. Увагу відвідувачів також привертає український національний одяг. Цікаво, що це сучасні костюми з екологічних матеріалів, виготовлені майстрами народної творчості з відтворенням техніки пошиття і автентичних вишитих узорів житомирського Полісся.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: