У Житомирі стартував турнір "Шахова юність Полісся-2016" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі стартував турнір "Шахова юність Полісся-2016"

Автор: news_maker від 3-06-2016, 07:44, переглядів: 1 085

У Житомирі стартував турнір "Шахова юність Полісся-2016"

До участі в шахових змаганнях, присвячених Дню захисту дітей, долучилися 60 дітей віком від 5 до 18 років та ще 20 дорослих. Серед зареєстрованих – представники Київщини, Тернопільщини, Хмельниччини та Житомирщини.

Не рахуючи кількох перерв, турнір проходить ось уже 22 роки поспіль. Вперше він відбувся у 1994 році. Тоді в ньому в якості учасника виступав теперішній Президент Федерації шахів Житомирської області Артем Сачук, який нині разом з колегами продовжує традицію цих щорічних шахових змагань:

"Гратимуть в класичні шахи – по годині і 5 хвилин кожному учаснику – 9 турів. Нагороджуватимуть переможців у всіх турнірах грамотами, медалями та цінними призами".

Заснував турнір у 1994 році легендарний шахіст та тренер Леонід Новофастовський. Згадуючи ті часи, він відзначає, що Житомирщина достойно себе презентувала на шаховій арені, одразу здобувши перемоги.

"З'їхалися до нас представники, якщо не помиляюся, 20 областей України. Були у нас також гості з Білорусі, Молдови, Росії, Польщі, Азербайджану, Вірменії, Грузії. Тоді в фіналі відзначили переможців – кращих з кращих. Приємно, що загальнокомандну першість здобули житомиряни. Гідно виступили юні представники з Коростишева та Бердичева".

Перед початком жеребкування Леонід Новофастовський виконав почесну місію, вручивши своїм вихованцям, двом цьогорічним випускникам – Денису Башмакову з Житомирської гуманітарної гімназії №1 та відміннику навчання з ліцею при Житомирському державному технологічному університеті Денису Зосимовичу – свідоцтва про успішне проходження програмного курсу з шахової підготовки і здобуття звання кандидата в майстри спорту з шахів.

Додамо, що сам турнір, який проходить в одному з читальних залів обласної наукової бібліотеки, триватиме 5 днів. Результати стануть відомі у неділю, 5 червня. Тоді ж і нагороджуватимуть переможців.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: