На Всеукраїнському фестивалі в Житомирі звучали виключно твори Івана Сльоти » Новини Житомира
 
 


На Всеукраїнському фестивалі в Житомирі звучали виключно твори Івана Сльоти

Автор: news_maker від 6-06-2016, 16:01, переглядів: 1 822

На Всеукраїнському фестивалі в Житомирі звучали виключно твори Івана Сльоти

"А льон цвіте синьо-синьо" – ця пісня, яка стала своєрідною візитівкою Житомира і авторство якої належить Івану Сльоті, людині, яка віддала Житомиру понад 40 років свого життя, відкрила фестиваль пам'яті майстра. Всеукраїнський фестиваль імені Івана Сльоти зібрав у Житомирі 42 колективи та читців-аматорів з 10 міст України та багатьох районів Житомирщини. Умовою мистецького проекту було виконання виключно поетичних та музичних творів народного артиста УРСР, пояснює одна з організаторів, заступник директора обласного Центру народної творчості Галина Шубіна: "По всіх Житомирській обалсіт проведені відбіркові конкурси пісенного фестивалю "А льон цвіте" і поетичного "Свого серця". І сьогодні кращі з кращих виступають на сцені обласного муздрамтеатру. До нас прибули гості з Кіровоградської, Черкаської, Київської, Рівненської, Тернопільської та інших областей України. Ми раді, що нашого Івана Михайловича шанують аматори хорового мистецтва України".

Співати пісні Івана Сльоти для колективів – не звикати, в їх репертуарі є чимало творів великого майстра, кажуть, зокрема, представники Малинщини: "Малинський народний хор працівників культури "Серпанок". В цьому колективі співають працівники будинків культури Малинського району. В нашому репертуарі дуже багато творів Івана Михайловича Сльоти, ми постійно розучуємо нові. І сьогодні ми представляємо взагалі три нові пісні, які не виконувалися. Його пісні, його творчість від серця, від душі – все наше, все народне, все життєве. Через те ми любимо ці пісні".

Іван Сльота понад 40 років був художнім керівником і головним диригентом Поліського державного ансамблю пісні і танцю "Льонок". Він віднайшов для артистів свій стиль виконання пісень, вважає співорганізатор свята, директор Житомирської обласної філармонії Петро Даценко: "Він працював з колективом 42 роки і створив кращий колектив в Україні що стосується хорового звучання – це зовсім інша культура співу. Також він залишив по собі колосальний репертуар. Це був майстер, неповторний і єдиний в своєму роді".

Всеукраїнський фестиваль імені Івана Сльоти пройшов на Житомирщині вперше, але не востаннє – організатори налаштовані й надалі популяризувати творчість майстра серед колективів України.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: