У Житомирі викрили двох молодиків у низці крадіжок інтернет-обладнання » Новини Житомира
 
 


У Житомирі викрили двох молодиків у низці крадіжок інтернет-обладнання

Автор: news_maker від 14-06-2016, 18:28, переглядів: 959

У Житомирі викрили двох молодиків у низці крадіжок інтернет-обладнання

Двоє молодих житомирян заробляли на життя, викрадаючи та перепродаючи через веб-сайти основні частини інтернет-обладнання, встановлені операторами зв’язку для користування мешканців багатоповерхівок. Уже з’ясована причетність парубків до понад десятка подібних фактів.
Упродовж кількох місяців до Житомирського відділу поліції надходили повідомлення від представників різних інтернет-провайдерів про викрадення з горищ багатоповерхівок спеціальних комутаторів та модулів, призначених для надання населенню послуг доступу до Інтернет-мережі.
– Вартісні частини спеціального обладнання зникали у різних частинах міста і спрогнозувати появу злодіїв у наступній висотці було доволі складно. Інформація, зібрана поліцейськими під час огляду місць подій, дозволила припустити, що крадії добре зналися на телекомунікаціях такого типу, адже пристрої були демонтовані доволі акуратно та із знанням справи, - розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Віктор Бугира.
Оперативники провели доволі об’ємну роботу, аби вийти на слід зловмисників. Серед здійснених заходів була і перевірка осіб, які безпосередньо займаються реалізацією інтернет-обладнання.
У результаті поліцейські обґрунтовано запідозрили причетність до вчинення крадіжок двох жителів обласного центру віком 24-х та 25-ти років. Один із молодиків певний час працював у компанії мобільного оператора зв’язку і спеціалізувався на монтажних роботах зі встановлення інтернет-обладнання. Інший його товариш раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.
Обох молодиків правоохоронці затримали 13 червня. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцями їх проживання було вилучено частину телекомунікаційних пристроїв.

За словами затриманих, вони обирали незамкнені горища. Звісно, не спиняли молодих чоловіків і муляжі навісних замків. Викрадене реалізовували через спеціалізовані веб-сайти за відносно невеликими цінами і відправляли потенційному покупцеві поштою.

Нині триває розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУ. Уже встановлена причетність молодиків до понад десятка таких фактів.
Подібний варіант легкого заробітку може обернутися обом ув’язненням строком від 3 до 6 років.

У Житомирі викрили двох молодиків у низці крадіжок інтернет-обладнання

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: