У Житомирі стурбовані появою на фасадах будівель посилань на сайти з продажу наркотичних засобів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі стурбовані появою на фасадах будівель посилань на сайти з продажу наркотичних засобів

Автор: news_maker від 23-06-2016, 17:06, переглядів: 1 116

У Житомирі стурбовані появою на фасадах будівель посилань на сайти з продажу наркотичних засобів

Про це говорили учасники круглого столу з питань боротьби з незаконним обігом наркотиків, приуроченого до Міжнародного дня боротьби з наркоманією, який відзначатиметься у неділю. Організатори заходу – Житомирський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді – продемонстрували присутнім фото фасадів житлових будинків, на яких невідомі зробили написи з посиланням на сайти з продажу наркотиків. Спеціалісти центру кажуть, що знайшли кілька десятків таких позначок – переважно на вулиці Покровській та в мікрорайоні Польова. Представники громадських організацій, які займаються профілактикою наркоманії, висловлюють припущення, що ці написи – справа рук місцевих дилетантів. Адже, зазвичай, самі сайти з продажу наркотиків використовують більш ефективні способи прихованої реклами.

Розслідування такого виду злочинів – справа непроста, зауважує виконуючий обов’язки начальника Житомирського відділу Третього територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Віталій Прокопенко: "Сучасні технології дозволяють розмістити ці сайти у будь-якій точці планети. Що стосується безпосередньо сайтів, про які ми тут говоримо, то було встановлено, що один із них розміщено в Голландії, а інший – в Китаї. Зрозуміло, що це потребує залучення міжнародного співробітництва. З даного приводу матеріали були зібрані і проаналізовані. Зараз ми спільно з міським відділом внутрішніх справ займаємося питанням встановлення осіб, які це розповсюджують, і за можливості будемо їх затримувати. А також залучатимемо міжнародні товариства, які нам допоможуть встановити причетних до цього осіб".

Учасники заходу погодилися, що написи потрібно прибрати. Керівник міської "Інспекції з благоустрою" Юрій Юзвинський поінформував, що нині вже видано приписи з вимогою замалювати згадані посилання. У протилежному випадку інспекція обіцяє притягнення до адмінвідповідальності.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: