Сергій Машковський відвідав обласний перинатальний центр » Новини Житомира
 
 


Сергій Машковський відвідав обласний перинатальний центр

Автор: news_maker від 24-06-2016, 18:17, переглядів: 2 351

Сергій Машковський відвідав обласний перинатальний центр

24 червня, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський відвідав Житомирський обласний перинатальний центр.

В рамках робочого візиту керівник області оглянув відділення центру та поспілкувався із пацієнтами медичного закладу. Разом з головним лікарем Юрієм Вайсбергом обговорили всі напрацювання, досягнення центру, основні проблеми та окреслили шляхи їх вирішення.

Житомирський обласний перинатальний центр є сучасним лікувально-профілактичним закладом ІІІ рівня, в якому надається повний комплекс акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги, спрямованої на народження здорової дитини.

«Ми постійно спілкуємося із головним лікарем і якщо виникають якісь проблеми, ми першочергово виносимо це питання на розгляд сесії обласної ради та вирішуємо якнайшвидше. Від роботи лікарів перинатального центру залежить майбутнє не лише жителів нашої області», – наголосив Сергій Машковський.

Протягом багатьох років в центрі проводиться 30% всіх пологів області. В результаті комплексних заходів з удосконалення надання акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги, впровадженню нових перинатальних технологій на Житомирщині збільшилась кількість нормальних пологів та зменшилась захворюваність новонароджених.

«Можна переконатися, що центр відмінний на практиці. Сьогодні ми побачили, що багато жінок приїжджають до мюди і з Києва, і з Фастова, і з інших областей нашої країни», – зазначив очільник області.

Переконавшись в тому, що в центрі створені всі належні сучасні умови для перебування пацієнтів, Сергій Машковський наголосив, що Житомирський обласний перинатальний центр, дійсно, є лідером надання акушерської допомоги в Україні.

«В умовах несприятливої демографічної ситуації, що склалася в Україні, збереження репродуктивного здоров’я нації є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я. Насамперед це стосується охорони здоров’я матері та дитини. Приємно, що у наш Житомирський перинатальний центр є лідером надання акушерської допомоги в Україні. Саме тут щорічно народжується близько 4 тисяч немовлят. Минулого року на діяльність Центру було виділено з обласного бюджету 20,2 млн грн, а цьогоріч – 24,2 млн грн», – зазначив голова ОДА.

Основними функціями центру є надання висококваліфікованої допомоги жінкам з порушенням репродуктивного здоров’я, вагітним з ускладненим перебігом вагітності або важкою екстрагенітальною патологією. Також і новонародженим, в тому числі дітям з екстремально низькою масою тіла.

«В нашому Центрі працює 437 працівників, з них 81 лікар. В листопаді 2014 року Центр пройшов сертифікацію на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001:2009 «Системи управління якістю. Вимоги». Таким чином медичні послуги, що надаються в центрі відповідають світовим стандартам», – зазначив головний лікар Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг.

Також він додав, що на сьогоднішній день в Центрі знаходяться 56 жінок після пологів та 60 жінок на лікуванні. Амбулаторну допомогу кожен день отримують 140-160 жінок.




Сергій Машковський відвідав обласний перинатальний центр
Сергій Машковський відвідав обласний перинатальний центр
Сергій Машковський відвідав обласний перинатальний центр
Сергій Машковський відвідав обласний перинатальний центр

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: