В Коростені хочуть гривнею боротися з незаконними врізками в каналізацію » Новини Житомира
 
 


В Коростені хочуть гривнею боротися з незаконними врізками в каналізацію

Автор: news_maker від 6-07-2016, 21:51, переглядів: 1 102

В Коростені хочуть гривнею боротися з незаконними врізками в каналізацію

Директор заводу теплотехнічного обладнання Олег Головійчук пообіцяв платити по 500 гривень кожному, хто покаже незаконну врізку в каналізацію. Журналістам коростенського телебачення він розповів, що до такого кроку його спонукала ситуація, коли під час розчищення чагарників на території колишнього зеленого господарства, працівники його підприємства виявили три незаконні врізки в зливову каналізацію, стоки йшли просто в річку Уж.

Свавілля тоді припинили кардинально: залили бетоном. Але це проблема не однієї вулиці. За словами заступника міського голови Леоніда Якубовського, щороку Інспекція з благоустрою виявляє 20-25 незаконних врізок в каналізацію:

"Можна порахувати, скільки кожна сім'я використовує води, практично таку ж кількість стоків і скидає. Якщо ми беремо в середньому на сім'ю, це в середньому десь 10 кубів води в місяць, тобто, в рік – 1200 кубів. Значить, приблизно така ж кількість стоків скидається в річку від однієї сім'ї".

Штраф за незаконну врізку становить 1360 гривень. Леонід Якубовський каже, що кожного місяця один-два жителя Коростеня такий штраф сплачують. Олег Головійчук вирішив боротися власними методами:

"Є такий принцип: заплатити гроші людині, яка буде показувати, де ще є в інших місцях такі врізки, і таким чином нашу річку можна захистити від цих "господарів", які викопали собі вигрібні ями, але їм не вистачає 100 гривень на місяць, щоб викликати машину викачати яму. Тому я готовий кожному коростенцю подарувати 500 гривень".

Представник міської влади каже, що подібні методи мають право на існування:

"Я не буду казати, чи це правильно, чи ні. Для наведення порядку яне кажу, що всі методи хороші, але це один із способів, чому б ні?" – зауважив заступник коростенського міського голови Леонід Якубовський.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: