На Житомирщині лікарі констатують зростання захворюваності на туберкульоз » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині лікарі констатують зростання захворюваності на туберкульоз

Автор: news_maker від 1-08-2016, 14:11, переглядів: 1 264

На Житомирщині лікарі констатують зростання захворюваності на туберкульоз

Головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Віталій Дідик на засіданні колегії управління охорони здоров'я облдержадміністрації поінформував, що таке зростання відбулося вперше за кілька років:

"Показник захворюваності на туберкульоз вперше за останні шість років виріс на дев'ять відсотків. В цьому році показник склав 32 випадки на 100 тисяч населення, в минулому році був 29 на 100 тисяч населення. Знизився показник захворюваності тільки в дев'яти районах: в Баранівському, Хорошівському, Ємільчинському, Житомирському, Народицькому, Овруцькому, Олевському районах, містах Житомирі, Бердичеві та Коростені. В Лугинах виріс в чотири рази, в Брусилівському районі – в три рази, Черняхів – в два рази, Романівський район – на 61 %".

Віталій Дідик наголосив, що такий ріст показника захворюваності на туберкульоз свідчить, насамперед, про відсутність постійного контролю за організацією та якістю виконання протитуберкульозних заходів зі сторони головних лікарів первинної ланки та зі сторони органів місцевої влади.

Головний лікар констатує: покращувати ситуацію можна лише комплексно та спільними зусиллями. Починаючи з вакцинації новонароджених та туберкулін-діагностики дітей, виявлення захворювання під час профілактичних оглядів та відповідального лікування. "Проблем з ліками немає", – каже Віталій Дідик. Але необхідно вчасно виявляти хворих і контролювати процес лікування на амбулаторному етапі. А це вже відповідальність і медичних працівників, і пацієнтів. При цьому дуже важливою залишається роль керівника. За словами Віталія Дідика, незважаючи на дуже тривожні показники в багатьох районах, є такі, де ситуація з року в рік залишається під контролем, наскільки це можливо: "Це, по-перше, Новоград-Волинський, це Любар, це Овруч, Ємільчине, Ружин, де практично щороку у нас питань немає. І члени колегії знають, що це одні й ті самі райони", – зазначив головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Віталій Дідик.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: