На кінець 2016 року медицина первинного рівня має стати страховою » Новини Житомира
 
 


На кінець 2016 року медицина первинного рівня має стати страховою

Автор: news_maker від 2-08-2016, 09:13, переглядів: 1 176

На кінець 2016 року медицина первинного рівня має стати страховою

При цьому поки що пацієнтам це нічого не коштуватиме, розповів начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас. Він пояснив, як це планується здійснити:

"Ті 22 відсотки, єдиний податок населення, він буде включати в себе відсоток вже на страхову медицину, планується 10 відсотків. Первинний рівень, тобто, сімейний лікар, амбулаторія сімейного лікаря, амбулаторія сімейного лікаря в місті, там буде відповідний гарантований пакет медичних послуг і відповідний перелік медикаментів, який буде затверджуватися в Міністерстві охорони здоров'я ."

При цьому передбачається, що пакет гарантованих державою медичних послуг буде залежати від стану розвитку економіки: "Зменшився економічний рівень держави – зменшилась кількість послуг, збільшився економічний рівень держави – збільшилась кількість медичних послуг, які будуть гарантовані державою як безкоштовні", – зазначив Олександр Торбас.

Крім того, повністю безкоштовною повинна залишитися екстрена медична допомога.

Щодо другого та третього рівнів надання медичних послуг, там зміни мають відбутися впродовж 2017 року: "Якщо перейти на вторинний рівень, там планується десь 40 відсотків буде покриватися за рахунок страховки і 60 відсотків буде за рахунок самого пацієнта або створених страхових компаній, але вони вже будуть недержавні. І третинний рівень, це вже високоспеціалізована медична допомога, там 20 відсотків тільки залишається гарантованих медичних послуг і 80 відсотків – за власні кошти або кошти приватних страхових компаній".

Начальник управління вважає, що така система має безперечні позитивні риси і називає, на його погляд, головні: "Перш за все, люди чітко будуть знати, що гарантовано, а що не гарантовано. Друге те, що у людей з'явиться стимул пройти вчасно диспансеризацію, обстеження для того, щоб не попадати на вторинний і третинний рівні, які будуть дороговартісні і там доведеться платити з власної кишені. Знову ж таки, буде стимул вести правильний спосіб життя", – висловив сподівання начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: