В закладах охорони здоров'я Житомирщини нарахували майже 1 400 "зайвих" ліжок » Новини Житомира
 
 


В закладах охорони здоров'я Житомирщини нарахували майже 1 400 "зайвих" ліжок

Автор: news_maker від 2-08-2016, 18:18, переглядів: 1 409

В закладах охорони здоров'я Житомирщини нарахували майже 1 400 "зайвих" ліжок

Через це може не вистачити коштів для фінансування галузі. Як пояснив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас, Постановою Кабінету міністрів № 1024 від 25 листопада 2015 року визначена кількість стаціонарних ліжок в медичних закладах в розрахунку на 10 тисяч населення, і медична субвенція на поточний рік призначалась виходячи з цього розрахунку:

"Є чітко визначена цифра: 60 ліжок на 10 тисяч населення і той фінансовий ресурс, який прийшов у вигляді державної субвенції на охорону здоров'я, він прийшов на 2016 рік з урахуванням якраз цієї оптимізації. Якщо ми цю оптимізацію не проведемо, ми входимо в ризики, що галузь буде недофінансована і можуть виникнути проблеми по функціонуванню відповідних закладів охорони здоров'я".

Станом на 1 липня 2016 року в області розгорнуто 8884 ліжка, а відповідно до постанови КМУ від 25.11.2015 № 1024 має бути 7489, тобто зайвих ліжок в області на 1 липня було 1395.

На засіданні колегії управління охорони здоров'я Олександр Торбас рекомендував звернути увагу на ще не скорочені дільничні лікарні – саме там можна провести необхідну "оптимізацію" ліжкового фонду. В той же час, він визнав, що спроби закриття дільничних лікарень призводять до протестів жителів і зауважив, що насправді, вихід є:

"Сьогодні є варіант залишити дільничну лікарню, якщо буде створена об’єднана територіальна громада, базовий бюджетний фонд у вигляді субвенції йде на цю громаду, громада вже визначає, скільки ліжок може бути і в такому разі залишається дільнична лікарня. На сьогодні варіант такий: або район добавляє кошти з місцевого бюджету і утримує ці дільничні ліжка, або ми їх зараз скорочуємо, але тоді громада об’єднується і бере під захист ці дільничні лікарні", – зазначив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: