Восени підніматиметься питання будівництва капітального корпусу житомирського табору "Супутник" » Новини Житомира
 
 


Восени підніматиметься питання будівництва капітального корпусу житомирського табору "Супутник"

Автор: news_maker від 12-08-2016, 12:36, переглядів: 1 141

Восени підніматиметься питання будівництва капітального корпусу житомирського табору "Супутник"

В дитячих оздоровчих таборах області розпочалася четверта, завершальна перед навчальним роком, зміна.

В Житомирському таборі "Супутник" щозміни відпочиває по 225 дітей, які отримали путівки від Житомирської міської ради. Це діти різних категорій – від тих, чиї родини не можуть фінансово забезпечити їхній відпочинок, до обдарованих дітей та з сімей воїнів АТО.

Оздоровити одну дитину в цьому таборі коштує в межах трьох тисяч гривень, але потрапити туди, просто придбавши путівку, неможливо, адже все викупає міська рада. Аби табір міг приймати всіх бажаючих, потрібно розширити його можливості і, зокрема, налагодити роботу табору впродовж цілого року. А для цього потрібно побудувати новий корпус, вважає директор КП "Парк" Володимир Шуст:

"В перспективі розглядається виділення коштів для будівництва капітального корпусу, який би міг приймати біля 200 дітей цілий рік. Це залежить від рішення сесії, від рішення депутатів, наскільки вдасться мені, в тому числі, переконати колег-депутатів і тому, що дійсно для цього необхідно виділити грошу. Будемо дивитися на осінь, коли буде розподілятися бюджет розвитку. Але, принаймні, є така пропозиція, є таке прохання, і це було б дуже добре, якби діти під час осінніх чи зимових канікул могли б на тиждень чи два заїжджати сюди і відпочивати. Тут для того є всі умови".

Щороку матеріально-технічна база табору вдосконалюється. Два роки тому там побудували басейн. В цьому році мають замінити дахи в трьох корпусах та відремонтувати адміністративну будівлю. Вже облаштували душові кабіни та їдальню, яку утеплили і підвели автономне опалення, а тому їдальня готова працювати в холону пору року, наголошує директор табору "Супутник" Любов Ковальчук:

"У нас "золота доба" табору "Супутник". Я від батьків не тікаю, вони не питають, а чому у вас на три дитини одна тумбочки, чи чому така постіль чи такі матраци. Я батькам зараз вже можу спокійно в очі дивитися, тому що в таборі все в цьому плані прекрасно. Через що діти їдуть, батьки телефонують і сердяться, що путівки не продаються. Але на сьогодні ми нічого не можемо з цим зробити".

Сьогодні за літо в таборі відпочиває більше однієї тисячі дітей, тоді як п’ять років тому, коли "Супутник" передали на баланс КП "Реклама" Житомирської міської ради, за чотири зміни в табір відвідували всього 320 дітей.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: