На Житомирщині дослідили харчові продукти на вміст цезію » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині дослідили харчові продукти на вміст цезію

Автор: news_maker від 16-08-2016, 11:50, переглядів: 1 121

На Житомирщині дослідили харчові продукти на вміст цезію

Упродовж І півріччя 2016 року фахівцями лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Житомирського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України здійснено 1213 лабораторно-інструментальних вимірів вмісту 137Cs (цезій) в продуктах харчування. Перевищення допустимих рівнів виявлено у 29 пробах, що становить 2,4%.

Найбільш забрудненими 137Сs були гриби (22,7%) та м’ясо (15,6%). Невідповідність вимогам за цим показником виявлено у 7 пробах грибів в Малинському, 2 пробах в Коростенському та 1 пробі в Олевському районах. Перевищення допустимих рівнів 137Cs у м’ясі виявлено в 10 пробах в Малинському та в 2 пробах у Коростенському районах.

Незначні перевищення визначались в лікарській сировині (5,3%), молоці (2,9%) та ягодах (2,6%).

З метою запобігання вживання радіоактивно забруднених продуктів харчування населенню рекомендується:

– купувати продукцію лише на організованих ринках та в торгівельній мережі, де гарантується якість продукції по радіаційному чиннику;

– на територіях, що зазнали радіоактивного впливу, громадяни мають право перевіряти продукцію в акредитованих на такий вид діяльності лабораторіях, в тому числі лабораторних підрозділах Житомирського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України на підставі вимог Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: