У Житомирі поліція ініціює закриття кількох нічних закладів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі поліція ініціює закриття кількох нічних закладів

Автор: news_maker від 20-09-2016, 10:32, переглядів: 1 140

У Житомирі поліція ініціює закриття кількох нічних закладів

Аналіз щодобових поліцейських зведень свідчить, що у двох нічних клубах м. Житомира кілька разів на тиждень відбуваються інциденти, від яких потерпають відвідувачі. Власники закладів уже були попереджені про необхідність вжиття адекватних заходів безпеки, проте проігнорували свої ж зобов’язання. Відтак правоохоронці повторно ініціюють перед мерією розгляд питання про скасування дозволу на їх роботу у нічний час.
Обидва розважальних заклади розташовані поруч на вул. Великій Бердичівській в обласному центрі.
Як повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока, у травні цього року правоохоронці вже ініціювали перед мерією питання щодо перегляд режиму роботи вказаних закладів. Тоді відбулася робоча зустріч представників міської влади, поліції та нічних клубів. Зваживши на аргументи правоохоронців, власники розважальних закладів взяли зобов’язання встановити додаткові якісні засоби відеоспостереження та подбати про освітлення прилеглої території для убезпечення відвідувачів від протиправних зазіхань. Проте до сьогодні обіцянки залишилися невиконаними.
Як свідчить статистика, кількість правопорушень у згаданих закладах та поблизу них збільшується. Зокрема, упродовж літа до поліції надійшло 28 викликів з нічного клуба, в 11 випадках було розпочато кримінальні провадження. Ще 19 разів поліцію викликали до кафе, розташованого поруч, за 3 фактами нині триває досудове розслідування.
Найчастіше поліцейські отримують повідомлення про хуліганські дії та крадіжки, непоодинокими є конфлікти адміністрації закладів з відвідувачами та навіть застосування охороною фізичної сили. Водночас працівники клубів відмовляються надавати інформацію поліцейським слідчо-оперативних груп про події, свідками яких вони стають.
Зокрема, тільки у суботу, 17 вересня, до поліції надійшло 3 виклики з нічного клубу. За двома з них відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження за ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.
Відтак ініціативи щодо обмеження режиму роботи вказаних закладів у нічний час з відповідним обгрунтуванням та аналізом ситуації поліцейські направили до органів місцевої влади.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: