В бюджеті Житомира на наступний рік може утворитися "дірка" у 300 мільйонів гривень » Новини Житомира
 
 


В бюджеті Житомира на наступний рік може утворитися "дірка" у 300 мільйонів гривень

Автор: news_maker від 5-10-2016, 17:57, переглядів: 1 007

В бюджеті Житомира на наступний рік може утворитися "дірка" у 300 мільйонів гривень

Про це під час засідання виконкому доповів керівник департаменту бюджету та фінансів Житомирської міськради Сергій Гаращук. Йдеться не лише про законодавчо закріплені зміни у сфері делегування повноважень органам місцевого самоврядування, а й про так звані приховані ризики, які на початку здаються непомітними. Перш за все, це нестача коштів державної субвенції на заробітну плату освітянам:
"Навіть тієї субвенції, яку взялася держава забезпечувати для зарплати, не вистачає – 43,3 мільйона гривень. По медицині недостатність 57,3 мільйона гривень; питання пільгових перевезень теж лишається в підвішеному стані і не вирішується жодним чином – 49,6 мільйона гривень; і по проблемах наших енергогенеруючих компаній – Теплокомуненегро, Водоканал – є питання і підготовки до зими, і таке інше. Але головна причина ось в чому: є у них різниця в тарифах, штрафи, пеня – 105,7 мільйона гривень по Теплокомуненерго, 42 мільйони гривень по Водоканалу".
На переконання Сергія Гаращука думати над вирішенням потенційно проблемних моментів потрібно починати уже зараз:
"Таким чином майже 300 мільйонів гривень у нас проблем на наступний рік. Треба щось з цим робити, якимось чином готуватися. Якщо по зарплаті, наприклад, і утриманню медичних закладів це може бути протягом року, то вже в січні-лютому будуть проблеми і в ТТУ, і на Водоканалі, і в Теплокомуненерго", – зауважив Сергій Гаращук.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: