За останні 27 років населення області зменшилося на один Житомир » Новини Житомира
 
 


За останні 27 років населення області зменшилося на один Житомир

Автор: news_maker від 27-10-2016, 06:12, переглядів: 1 131

За останні 27 років населення області зменшилося на один Житомир

Статистика свідчить, що починаючи з 1989 року і на початок 2016 року кількість жителів області скоротилася на 289 тисяч осіб. Фактично - це населення обласного центру. В останні роки на Житомирщині, як і по всій Україні, спостерігається тенденція до перевищення смертності над народжуваністю. Характерним є й старіння населення. Якщо в 1989 році середній вік в області становив 37 років, то в минулому році це вже 40,4 роки.

Що до народжуваності, то за 9 місяців в Житомирській області з'явилося на світ 9898 дітей, і це майже на півтисячі менше, ніж за аналогічний період минулого року. Причини такої ситуації озвучила під час обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми позаштатний акушер-гінеколог обласного управління охорони здоров'я Валентина Донець: "Один з факторів – це соціальна незахищеність молодих подружніх пар. Потім відміна виплат на дітей. Важливе значення має значна міграція населення і саме населення дітородного віку. Сьогодні молодь масово виїжджає на навчання до Польщі, жінки фертильного віку їдуть на роботу до Італії та інших країн. Також серед причин це події в зоні АТО, де в основному перебувають молоді дівчата та юнаки. І знову ж таки погіршення загального здоров'я населення".

Заслухавши інформацію фахівців, координаційна рада констатувала, що в Житомирській області демографічна ситуація характеризується відсутністю позитивної динаміки. Серед її основних ознак: зменшення чисельності населення, тривалості життя, низька народжуваність, висока смертність чоловіків працездатного віку. А тому учасники координаційної ради опрацювали пропозиції щодо підтримки інституту сім’ї, збереження репродуктивного здоров’я населення та в цілому подолання демографічної кризи. Крім того, на засіданні ініційовано розробку обласної програми "Молодь і родина Житомирщини" на 2017-2021 роки, яка також покликана покращити демографічну ситуацію в області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: