В Житомирі поки не можуть "звести" бюджет на наступний рік з мінімальною зарплатою у 3200 грн. » Новини Житомира
 
 


В Житомирі поки не можуть "звести" бюджет на наступний рік з мінімальною зарплатою у 3200 грн.

Автор: news_maker від 1-11-2016, 18:52, переглядів: 858

В Житомирі поки не можуть "звести" бюджет на наступний рік з мінімальною зарплатою у 3200 грн.

Про це під час позачергового засідання виконкому сказав міський голова Сергій Сухомлин. У Житомирі працюватимуть з проектом бюджету, який був розроблений раніше: "Ми прийняли рішення, що ми будемо виносити на розгляд виконкому і сесії той бюджет, який вже підготували. Тому що, чесно кажучи, порахувати ініціативи уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3 200 гривень поки що досить складно".
За попередніми розрахунками, висока ймовірність залишитися без бюджету розвитку – так як його прогнозують станом на сьогодні, пояснює міський голова: "Якщо у нас залишаються всі додаткові зобов'язання, якими на нас переводиться фінансування техперсоналу в школах, комуналка в школах, це приблизно 120 мільйонів додатково, плюс ПТУ, це ще десь 90 мільйонів, ми прогнозували бюджет розвитку на рівні 300 мільйонів. Але підвищення мінімальної заробітної плати до 3 200 гривень – це додаткові затрати бюджету по зарплатах близько 500 мільйонів гривень, з яких. За прогнозами, до міського бюджету повернеться 200 мільйонів. Тобто, 300 мільйонів гривень – це та сума дефіциту, яка відповідає нашим прогнозам щодо бюджету розвитку". Сергій Сухомлин додав, що наразі вже проводять відповідні розрахунки в прив’язці до прогнозованого розміру мінімальної зарплати в розрізі юридичних осіб, приватних підприємців, найманих працівників і очікують невдовзі отримати результати: "Якщо ми розуміємо, що бізнес не дуже активно на це відреагує і надходження до міського бюджету виростуть не так, як в бюджетній сфері, то ми можемо опинитися в ситуації, коли бюджету розвитку просто не буде".
Розгляд міського бюджету Житомира на наступний рік планують винести додатковим питанням на засіданні виконкому міськради в середу, 2 листопада.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: