Явка на виборах в ОТГ склала трохи більше 50% від загальної кількості виборців » Новини Житомира
 
 


Явка на виборах в ОТГ склала трохи більше 50% від загальної кількості виборців

Автор: news_maker від 19-12-2016, 14:53, переглядів: 1 018

Явка на виборах в ОТГ склала трохи більше 50% від загальної кількості виборців

В неділю на Житомирщині відбулися перші вибори сільських, селищних, міських голів та депутатів відповідних рад ОТГ. Проходили вони в 22 об’єднаних територіальних громадах у 16 районах Житомирської області. Свої голоси різним претендентам прийшли віддали понад 87 з половиною тисяч осіб (87576), що становить більше 50% від загальної кількості виборців (174200). Найактивнішими виявилися виборці Вільської сільської ОТГ (Черняхівський район) – 69,2 %. Висока явка також в Семенівській сільській ОТГ (Бердичівський район) – 67,5 % та Краснопільській сільській ОТГ (Чуднівський район) (67,1 %). Найнижчий відсоток явки виборців – 42,6 % – у Довбиській селищній ОТГ (Баранівський район). Вибори пройшли без грубих порушень громадського порядку, повідомили у ГУ НП області. Публічну безпеку біля виборчих дільниць, а їх було 315, охороняли 670 правоохоронців.

Перші вибори в ОТГ Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко назвав Днем народження нових громад та нової перспективи України. Свій коментар щодо нового напрямку розвитку громад він дав під час робочої поїздки цієї неділі до Новоборівської територіальної громади, що у Хорошівському районі.

"Це не тільки вибори. Це практично День народження нових громад, нової перспективи України. По законодавству 5 років кожна ОТГ буде отримувати безпосередньо фінансову підтримку від держави. Але головне питання, яким чином підсилити громаду, щоб вона могла залучати інвестиції, створювати нові робочі місця. Тому що мета у тому, щоб сьогодні сама громада могла збирати податки, могла розвивати свою інфраструктуру і розвиватися", – зазначив Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: