Вибори в ОТГ: у двох округах Чуднівщини кандидати набрали однакову кількість голосів » Новини Житомира
 
 


Вибори в ОТГ: у двох округах Чуднівщини кандидати набрали однакову кількість голосів

Автор: news_maker від 19-12-2016, 16:42, переглядів: 1 057

Вибори в ОТГ: у двох округах Чуднівщини кандидати набрали однакову кількість голосів

В округах №2 і №3 Краснопільської сільської об'єднаної територіальної громади під час виборів депутатів та голови ОТГ по двоє кандидатів набрали рівну кількість голосів – по 34 і 36 відповідно. В районі кажуть, що така ситуація у них склалася вперше. Якщо той чи інший кандидат не вирішить зняти свою кандидатуру на користь суперника, тоді згідно чинного законодавства буде проводитися переголосування. Відзначимо, що до складу Краснопільської сільської об'єднаної територіальної громади входять Безпечнянська, Молочківська, Носівська, Стетковецька та Краснопільська сільські ради. Загалом було зареєстровано 2670 виборців та утворено14 виборчих округів. У голосуванні взяли участь 67 відсотків виборців, більшість з яких сподіваються на позитивні зміни в новій адміністративно-територіальній одиниці з центром у Краснополі.

"Краснопіль має давню історію. Раніше - це було місто, в якому проживало 5 тисяч населення. І якщо зараз буде всебічна допомога і підтримка, то громада буде розвиватись. Це вперше створюється така громада і ми віримо, що вона буде самодостатня, що будуть краще фінансуватись усі галузі. Сподіваємось, що будуть обрані достойні люди, які робитимуть усе для того, щоб наша громада процвітала", – кажуть місцеві виборці.

На посаду голови Краснопільської сільської об'єднаної територіальної громади претендували Краснопільський сільський голова Ірина Рибак та Молочківський сільський голова Іван Патей, котрий, набравши 68 відсотків голосів, і став очільником новоствореної об’єднаної громади, на яку покладаються великі сподівання:

"Ми очікуємо чимало, перш за все, що отримаємо значні фінансові повноваження і зможемо самостійно відбудовувати дороги, водогінні мережі та створити власне комунальне господарство. Зараз об'єднаним територіальним громадам надається багато допомоги з державного фонду регіонального розвитку і ми зможемо вийти на високий рівень з благоустрою громади".

Додамо, що за 14 мандатів до Краснопільської сільської об'єднаної територіальної громади змагалось аж 68 кандидатів у депутати. На деяких виборчих округах було зареєстровано від 5 до 7 претендентів на один мандат. На кожній виборчій дільниці правопорядок забезпечували працівники правоохоронних органів, а за ходом виборчого процесу вели нагляд спостерігачі від різних політичних партій та громадських організацій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: