На Житомирщині хочуть посилити підтримку бажаючих провести термомодернізацію помешкань » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині хочуть посилити підтримку бажаючих провести термомодернізацію помешкань

Автор: news_maker від 20-12-2016, 17:12, переглядів: 1 252

На Житомирщині хочуть посилити підтримку бажаючих провести термомодернізацію помешкань

Йдеться, передусім, про Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи. На сесії обласної ради цього четверга розглядатимуть питання внесення змін до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки. Запропоновані зміни стосуються розмірів відшкодування з обласного бюджету тим ОСББ та ЖБК, які отримали кредити по державній програмі енергоефективності, повідомив на засіданні бюджетної комісії облради директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило. На сьогодні ОСББ та ЖБК можуть розраховувати на відшкодування з обласного бюджету 15 % кредиту, але при цьому є суттєве обмеження – ця сума не може перевищувати 10 тисяч гривень:

"Це орієнтовно означає для ОСББ та ЖБК отримати 15 відсотків від тіла десь у 80 тисяч. Але для багатоквартирного будинку 80 тисяч – це абсолютно ніщо, якщо ми говоримо про питання комплексної термосанації, а не просто замінити вікно чи утеплити окрему квартиру. Тобто, для того, щоб ОСББ мало змогу реалізовувати масштабні проекти і при цьому розраховувати, в тому числі, на суттєву підтримку обласної ради, ми пропонуємо зменшити відсоток відшкодування з 15 до 10 відсотків, але при цьому зняти верхню межу відшкодувань".

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич каже, що така пропозиція з'явилася фактично як зворотній зв'язок при спілкуванні з головами ОСББ, які займаються термомодернізацією:

"У нас проходив семінар по термомодернізації і коли я розповідав, що в нашій програмі 15 відсотків на термомодернізацію, мені один з голів ОСББ, який мене знає, написав, що це трошки неправда, тому що є верхня межа – 15 відсотків, але не більше 10 тисяч і спробуйте зробіть за 10 тисяч термомодернізацію. Тому ми вирішили тут поступити справедливо, буде 10 відсотків і є у нас мільйон – витратимо мільйон, буде два – витратимо два. Більше не буде коштів – на наступний рік тоді будуть подаватися".

Зазначені відшкодування отримуватимуть всі ОСББ, які мають кредити по державній програмі енергоефективності, наголошує Олексій Шатило. За його словами, на рівні області не здійснюється жодного відбору, відшкодування робиться автоматично. На сьогодні на Житомирщині з обласного бюджету такі виплати отримали 15 ОСББ на загальну суму 120 тисяч гривень. В цілому на Програму стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження поки що виділено 2,7 мільйона гривень, більша частина з яких пішла на відшкодування "теплих" кредитів фізичним особам, сказав Олексій Шатило.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: