За п’ять років всі мікрорайони Житомира можна капітально відремонтувати » Новини Житомира
 
 


За п’ять років всі мікрорайони Житомира можна капітально відремонтувати

Автор: news_maker від 21-12-2016, 16:26, переглядів: 1 175

За п’ять років всі мікрорайони Житомира можна капітально відремонтувати

Таке переконання висловив під час свого звіту на сесії міської ради заступник житомирського міського голови Олександр Фещенко. Він наголосив, що цього року вперше був застосований комплексний підхід до оновлення всієї території, і зроблено це на прикладі мікрорайону Польова. Зокрема, там повністю зробили освітлення, замінили асфальтно-бетонне покриття у більшості дворів, а це 61 прибудинкова територія. Щоправда, як з'ясувала згодом комісія з контролю за якістю виконання робіт, новоукладений асфальт не відповідає нормам – не витриманий коефіцієнт ущільнення, не дотримані норми щодо товщини покриття. Ці моменти будуть враховані у подальшому при виборі підрядників та висуванні їм певних вимог. Враховуватимуть й інші моменти, каже Олександр Фещенко, зокрема, потребу максимальної заміни мереж тепло- та водопостачання:

"Ми стикнулися з тим, що ми, навіть, не оцінювали, в якому поганому стані знаходяться наші тепломережі взагалі в житловому фонді. І коли ми планували замінити тільки деякі вводи по 20-30 метрів, то довелося міняти по 200-300 і більше метрів мереж, які за останні 30 років повністю прийшли в непридатний стан. І це загрожує тим, що можуть бути несанкціоновані пориви, які потім буде тяжко ліквідовувати на вже відремонтованій прибудинковій території".

Депутати міськради порадили заступнику міського голови враховувати також і побажання мешканців будинків при облаштуванні прибудинкових територій, а не підходити до капремонту за "совковим" принципом. За інформацією Олександра Фещенка, якщо програма комплексного підходу до ремонту мікрорайонів міста буде й надалі підтримана, то в наступному році на черзі – мікрорайон Крошня. А також, можливо, весь мікрорайон Малікова, за умов, якщо "Житомиртеплокомуненерго" зможе там реалізувати проект і замінити старі тепломережі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: