Депутати облради підтримали програми у сфері охорони здоров’я » Новини Житомира
 
 


Депутати облради підтримали програми у сфері охорони здоров’я

Автор: news_maker від 22-12-2016, 15:17, переглядів: 980

Депутати облради підтримали програми у сфері охорони здоров’я

На розгляд депутатів обласної ради було винесено більше сотні питань порядку денного. Серед них – про обласну цільову програму розвитку високоспеціалізованої медичної допомоги дорослому населенню на 2016-2020 роки та обласну програму охорони та збереження культурної спадщини на 2017 – 2018 роки.

Детально розглянувши кожну з програм під час профільних комісій, депутати без обговорень підтримали рішення про їх затвердження.

Розробником обласної цільової програми розвитку високоспеціалізованої медичної допомоги дорослому населенню на 2016-2020 роки є управління охорони здоров’я Житомирської ОДА. Програма фінансуватиметься з державного, обласного, медичної субвенції та інших надходжень. Для її реалізації у 2017 році планується використати 210 млн 635тис. 392 грн у межах фінансових можливостей, видатки з обласного бюджету складатимуть 97 млн 952 тис. 500 грн.

Основними завданнями Програми є:

– забезпечення вільного доступу жителів області до якісної, ефективної спеціалізованої і високоспеціалізованої медичної допомоги;

– модернізація матеріально-технічної бази провідного обласного багатопрофільного лікувально-профілактичного закладу, що забезпечує надання третинного рівня медичної допомоги дорослим жителям області на рівні сучасних вимог;

– своєчасне та якісне надання невідкладної високоспеціалізованої медичної допомоги жителям області;

– надання високоспеціалізованої та високовартісної медичної допомоги в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського жителям області в кількості до 1000 осіб на рік;

– покращення співпраці лікувально-профілактичних закладів області, що забезпечують первинний, вторинний і третинний рівень надання медичної допомоги;

– забезпечення проведення реформи третинного рівня надання медичної допомоги в умовах реформування органів місцевого самоврядування.

– створення реєстру пацієнтів лікувально-профілактичних закладів із числа жителів області, які страждають на найбільш поширені соціально значущі хронічні неепідемічні захворювання.

Управлінням культури облдержадміністрації розроблено обласну програму охорони та збереження культурної спадщини на 2017 – 2018 роки. Метою є реалізація державної політики у сфері охорони культурної спадщини в регіоні щодо забезпечення збереження, використання та популяризації об’єктів культурної спадщини.

З обласного бюджету на реалізацію програми у 2017 році виділено 1 млн 350 тис. грн. Серед заходів, що плануються:

– виготовлення обліково-охоронної документації та внесення об’єктів у Державний реєстр нерухомих пам’яток України;

– виконання першочергових ремонтно-реставраційних робіт найбільш цінних пам’яток.

Депутати облради підтримали програми у сфері охорони здоров’я

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: