Триває розслідування збройної сутички в Олевську » Новини Житомира
 
 


Триває розслідування збройної сутички в Олевську

Автор: news_maker від 17-01-2017, 18:55, переглядів: 1 165

Триває розслідування збройної сутички в Олевську

Нагадаємо, що в ніч на 16 січня на головному майдані Олевська сталася стрілянина, в результаті одна людина загинула, до лікарні з пораненнями потрапило ще шестеро осіб. За інформацією начальника ГУ НП в Житомирській області В'ячеслава Печененка, яку він надав під час брифінгу, на даний час встановлені особи практично всіх учасників конфлікту. Більшість з учасників сутички втекли з місця події.

Складність у затриманні фігурантів справи полягає в тому, що в конфлікті брали участь представники трьох областей Житомирської, Львівської та Київської. Вже встановлені транспортні засоби, які наразі розшукуються поліцією, в ході слідства вилучені більше 100 речових доказів, в тому числі, більше 10 одиниць зброї. Точно відомо, що у учасників конфлікту була мисливська та травматична зброя і граната РДГ-5, від вибуху якої і загинув один з представників конфліктуючих сторін, більш детальну інформацію нададуть після експертизи.

Наразі продовжуються обшуки помешкань усіх, хто причетний до цієї справи. На запитання журналістів, ким є особи, які стали один проти одного зі зброєю в руках, В'ячеслав Печененко відповів, що це місцеві жителі та представники, в основному, Львівської області, один з приїжджих є авторитетом в кримінальних колах:
"Я всього не можу зараз розповісти, але основний фігурант цього конфлікту це кримінальний авторитет, який проживає у Львівській області і він запросив людей з інших регіонів його підтримати в цьому конфлікті".

Наразі в Олевському районі посилено заходи із охорони правопорядку, для забезпечення якого працюють бійці спецпідрозділу ГУ НП, Національної гвардії України, додатково в район направляються підрозділи спецпризначення та патрульної служби – всього більше двох сотень силовиків. Що ж до причини виникнення конфлікту, то поліція схильна до початкової версії – безпосередньо сама подія із застосуванням зброї виникла суто на побутовому ґрунті:
"Напередодні в Олевську біля розважального закладу за участі приїжджих, вони хоча й не місцеві, але вони проживали в Олевську. Ввечері вони після вживання спиртних напоїв намагалися пройти безкоштовно до нічного закладу. Сталося непорозуміння з охоронцем, підійшов керівник цього закладу, вони побилися. В наслідок бійки вони назначили зустріч наступного дня, але обидві сторони прийшли на цю зустріч зі зброєю", – пояснив версію правоохоронців начальник ГУ НП в Житомирській області В'ячеслав Печененко.

У свою чергу, на засіданні Верховної Ради України Володимир Арешонков – народний депутат від округу, до якого входить і Олевськ, відзначив, що під час сесії новоствореної Олевської територіальної громади люди обурювалися такою інтерпретацією подій:
"Люди обурені тим, яким чином відбувається інтерпретація і оцінка итх подій, які відбулися в Олевську. Правоохоронні органи, представники поліції сьогодні, розпочавши тільки слідство, вже стверджують, що це звичайний побутовий конфлікт, який відбувається між представниками місцевих громадських організацій і приїжджими гостями. Скажіть мені, будь ласка, що це за гості такі – представники кримінальних структур зі Львівщини, з інших регіонів України, які при їхали в Олевськ, що, на дискотеку? Ми що, не розуміємо глибоко, який це конфлікт? Тому сьогодні ми ставимо питання перед Міністром внутрішніх справ паном Аваковим, перед Службою безпеки України – паном Грицаком: на місці сьогодні представники Національної гвардії, є достатньо професійних, підготовлених людей для того, щоб розібратися і дати оцінку тому, що відбулося в Олевську, і знайти справжніх винуватців".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: