У Бердичеві на день народження міста медики відкрили "Вікно життя" » Новини Житомира
 
 


У Бердичеві на день народження міста медики відкрили "Вікно життя"

Автор: news_maker від 18-09-2012, 17:54, переглядів: 2 595

У Бердичеві на день народження міста медики відкрили "Вікно життя"

Мова йде про немовлят, народивши яких, матері лишають на вулицях. Аби дати шанс таким дітям, бердичівські медики і створили у міській лікарні спеціальний пункт.

Відтепер ті, хто вважає, що не в змозі ростити дитину, може прийти до центру і залишити її у "вікні життя" , каже головний лікар Бердичівської центральної міської лікарні Лариса Бабікова: "Створення подібних "вікон життя" бере свій початок з 12 сторіччя. Папа Римський Інокентій ІІІ відслідковував негативні моменти, коли дуже багато мертвих немовлят виловлювали з річок, тому ще тоді подібні «вікна» відкривали у монастирях та церквах. Ми хочемо дати шанс покинутим немовлятам врятувати своє життя"

Ідею підтримав і Бердичівський міський голова Василь Мазур, який запропонував місцевим підприємцям фінансово посприяти лікарні у створенні пункту. "Світ не без добрих людей", – каже Лариса Бабікова. Знайшлися ті, хто допоміг втілити ідею у життя: "Мені дуже приємно, що ця ідея була миттєво підтримана міським головою В.Мазуром, який вніс відповідну пропозицію нашим підприємцям. В результаті підприємець Федір Томашевський теж загорівся цією ідеєю. Він так і сказав: "Дитина повинна жити. Якщо ми врятуємо хоча б одне життя, то ця задумка того варта"

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: