Житомирські активісти шукають нові способи, як зробити місто чистішим » Новини Житомира
 
 


Житомирські активісти шукають нові способи, як зробити місто чистішим

Автор: news_maker від 27-01-2017, 16:21, переглядів: 1 006

Житомирські активісти шукають нові способи, як зробити місто чистішим

У Житомирській міській раді організації "ХХІ покоління", Молодіжний Актив Розвитку Житомирської області, Агенція Регіонального Розвитку "МОЛОДЬ УКРАЇНИ" представили громадськості проект "Я за чисте місто". Організатори пропонують житомирянам фотографувати порушення чистоти в Житомирі і відправляти ці фотографії на заздалегідь створену електронну адресу [email protected]. Порушенням чистоти вважається кинутий на тротуар папірець, фантик, недопалок; викинуте з дому сміття у непризначеному для цього місці; обклеювання стовпів рекламою. Ініціатор проекту, голова громадської організації "ХХІ покоління" Віталій Сівко розповідає, що головною ідеєю є не встановлення величезних штрафів, а зміна менталітету громадян:

"На нашу думку, головною метою є не встановлення захмарних штрафів, відповідних до кодексу про адміністративні правопорушення, а в першу чергу – привернення уваги суспільства до того, що не потрібно бути байдужими і необхідно бачити те, що відбувається. Не проходити повз".

Якщо ідею підтримає міська рада, то автор фотографії матиме можливість, у випадку підтвердження достовірності, отримати матеріальну винагороду в сумі 50 % відсотків штрафу, який сплатить особа, що засмічувала місто. На конференції були присутніми представники патрульної поліції. На їхню думку, цей проект є вкрай необхідним нашому місту і він значно спростить роботу поліцейських:

"Дуже приємно, що зараз запускається цей проект. Нам тепер буде боротися з цим набагато легше, адже тепер до цієї проблеми долучається громадськість. Одним із принципів реформування поліції є принцип співпраці з громадою. А усе, що від нас потребується – ми будемо виконувати".

Наразі організатори запускають пілотний проект, який буде діяти з лютого до квітня цього року. За цей час плануються дослідження активності житомирян і підготовка документів для затвердження проекту виконкомом міської ради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: